A Vidéki Nők Nemzetközi Napja - konferencia

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Férfiak Klubja eszmeiségét azon a nemzetközi konferencián is képviselhettük, amelyet a Magyar Női Unió szervezett idén (2017) októberben a Vidéki Nők Nemzetközi Napja alkalmából. Az ünnepi eseményen Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója előadóként is részt vett, a családról szóló kerekasztal-beszélgetésen több fontos témáról esett szó. Ezúton is köszönjük a meghívást, számunkra is fontos ez az összefogás!

Az ENSZ közgyűlése – felismerve a mezőgazdaságban és vidékfejlesztésben tevékenykedő nők komplex helyzetét – 2007-ben tűzte ki célul a falusi szegénység felszámolását és a Vidéki Nők Nemzetközi Napjának évenkénti megünneplését.

Ezt az eseményt a Magyar Női Unió harmadszorra rendezi meg Magyarországon. Az idén Debrecenben tartott konferenciával az volt a céljuk, hogy neves előadók segítségével a résztvevők tanuljanak egymástól, közösen feltárják a vidéki élet jelenlegi kihívásait, majd erre válaszként hazai és nemzetközi jó gyakorlatokkal és tapasztalatcserével segítsék a vidék fennmaradását, a biztonságos élelmiszer-előállítást és kiemelten az ebben szerepet vállaló nőket. A Vidéki Nők Nemzetközi Napján bemutatták SOLI DEO GLORIA címmel Kósa Klára keramikusművész és Simon Ilona grafikus, könyvtervező művész alkotásait is.

A „Nőkkel a jövőnkért Közép-Európában – fókuszban a V4 országok” ENSZ Vidéki Nők Nemzetközi Napja és ENSZ Élelmezési Világnap nemzetközi konferencián készült fotókat a galériánkban lehet megtekinteni.

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk