A siker kulcsa a magánéletben rejlik

Számít a munkánk, a közösségünk által képviselt értékrend. Ezt nemcsak a médiaérdeklődés mutatja, hanem azok a komoly kerekasztal-beszélgetések és értekezletek, amelyeken elismerik a Férfiak Klubja szellemiségét. Legutóbb a Nők, információ, innováció című konferencián képviselte értékrendünket Bedő Imre alapító, aki örömmel tett eleget a Magyar Női Unió meghívásának, előadóként több nagy hatású embert inspirálva. Ezúttal a magánéleti siker fontosságára hívta fel a figyelmet, mely téma az esemény három kiemelt kérdésköréhez illeszkedett: Generációk közötti kapcsolat, tudásátadás és tudatos kommunikáció, Az információ fontossága a mai trendnek megfelelően, Tradinnováció, avagy a hagyományokra épülő megújulás.

A munkahelyi, illetve az üzleti siker összefügg a magánéletivel. Ha felbomlik a család, akkor a céges teljesítménynek sem látjuk az értelmét. Az ilyen állapotnak könnyen lehet pszichoszomatikus betegség, kiégés, függőség a következménye – mutatott rá Bedő Imre.

Kiemelten fontos, hogy a jelenlegi feszült férfi-nő viszonyt rendbe tegyük, ez nem csupán magán-, hanem gazdasági és társadalmi érdek is. Miért? Nem csak azért, hogy legyenek családok a jövőben, hanem a mindennapi motivációnk miatt is lényeges! Miért érdemes minden nap felkelni, elviselni a főnökünket, felállni, ha elbuktunk, meggyógyulni, ha megbetegedtünk? A válasz a magánéletünkben van! Ha az kudarcot vall, akkor motiválatlanokká válunk, és ez katasztrófához vezethet – hangsúlyozta a Férfiak Klubja alapítója. Hozzátette, mindezt csak tetézi, hogy már egyre kevesebben tudunk olyan mintát átadni a fiataloknak, amely a magánéletben való boldogulásukban mutatna irányt. Ezért külön szövetséget kell kötniük a férfiaknak és nőknek, hogy ez a minta ismét megerősödjön, és a fiataloknak át tudják adni – ez jelenti a jövő motivációjának kulcsát.

Az Y generáció (akik 1984 után születtek) az ipari forradalom óta az első olyan nemzedék, amelynek az életszínvonal kilátásai rosszabbak, mint amilyen a szüleiknek volt. A fiatalok érzik, tudják, hogy amilyen lehetőségekkel kecsegtetik őket – hatalmas karrier, meggazdagodás – mára már kevés az esélyük elérni azokat. A legnagyobb probléma, hogy a családokban ma már nem láthatják az életben való boldogulás mintáját, pedig abban valóban sikeresek lehetnének.

Ezért van égető szükség a férfiak és a nők közötti újfajta szövetség megteremtésére, megerősítésére – indokolta Bedő Imre, majd hozzáfűzte: ezen áll vagy bukik a jövő generációinak motiválhatósága, és egyáltalán az, hogy képesek legyünk célokat felállítani, lépéseket tenni, együtt cselekedni, összefogni... Jó lenne, ha végre a jellemzőnkké válna az összefogás, és közösen elérnénk azt, hogy egy jobb világot építünk – zárta előadását a Férfiak Klubja alapítója.

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk