Kultúrát Apától – Két kiemelkedő előadással folytatódik a sikeres program!

A Férfiak Klubja továbbra is ösztönzi az édesapákat, hogy vigyék gyermekeiket kulturális eseményekre. A Bedő Imre által alapított társadalmi szervezet ezért hívta életre a Kultúrát Apától programot, amellyel az édesapákat és a magyar színházi szcénát kívánják megszólítani.

A program most jelentős mérföldkőhöz érkezett, amikor is két igazán nagyszerű lehetőség nyílt meg az érdeklődők előtt: a Magyar Állami Operaház János Vitéz, illetve Bánk bán című előadása az Erkel Színházban. Itt az alkalom egy igazi operai élményre, amit nem érdemes kihagyni! Hajrá apukák, öltsetek elegáns ruhát, és érezzétek jól magatokat gyermekeitekkel együtt!

Olvasd tovább a cikket a felhívásunk után! Hívunk minden színházat, társulatot vagy előadást, hogy csatlakozzon a Férfiak Klubja Kultúrát Apától kezdeményezéséhez! Továbbá az édesapákat, és vigyék el gyerekeit színházba. Kattints az alábbi képre, vagy IDE, és jelentkezz!

Az ötlet célja, hogy legalább évente egyszer kötődjön apához egy olyan kiemelkedő kulturális élmény, mint egy színházi előadás. Az összes tényező közül ugyanis az apa mintája a legmeghatározóbb a gyerekek kultúrával kapcsolatos szokásainak kialakulásában. A csatlakozó színházak és társulatok által külön erre a célra szánt apajegyeket a szervezet népszerűsíti.

2018 szeptemberében megnyílt a lehetőség, hogy az apák és gyermekeik egymásra hangolódjanak a kultúra segítségével. Most viszont egy olyan nagy állomáshoz érkezett a kiváló program, amelyre nehéz nemet mondani: a Magyar Állami Operaház 2019. március 17-én a 11.00-kor kezdődő János Vitéz című előadásra, március 21-én pedig a 19.00-kor kezdődő Bánk bán című előadásra vásárolhatnak apajegyeket az érdeklődők az Erkel Színházba.

A Férfiak Klubja továbbra is várja színházak, társulatok, előadások csatlakozását a kezdeményezéshez. A csatlakozott színházak és előadások listáját a honlapunkon folyamatosan frissítjük. Eddig az alábbi színházak, társulatok kapcsolódtak:

Alba Regia Szimfonikus Zenekar, Balassi Intézet, Csokonai Nemzeti Színház, Erkel Színház, Fórum Színház, Fővárosi Nagycirkusz, Gózon Gyula Kamaraszínház, Jókai Színház, Kolozsvári Magyar Opera, Magyar Állami Operaház, Móricz Zsigmond Színház, Nanas Pro Cultura, Nemzeti Színház, Noir Színház, Siklósi Várszínház, Soproni Petőfi Színház, Turay Ida Színház, Veszprém Petőfi Színház, Zichy Színműhely

Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója ismertette a kezdeményezés részleteit:

- Az apák motiválása kardinális kérdés. A mai negyvenesek zömének kevés olyan élmény jut eszébe, amely csakis az édesapjához kötődik. Alig néhányan említik, hogy apával focimeccsre jártak, és ez ma is megdobogtatja a szívüket, mert ez igazi apa-időt, életre szóló élményt jelentett számukra. Ideje új lehetőségeket teremteni, hogy az apáknak legyen esélyük átadni a férfias viselkedésmintákat. Ezen túl kapcsolódjon az apákhoz az, hogy kultúrát visznek a családba! Éppen ezért indítottuk el a Kultúrát Apától programunkat. Legalább évente egyszer kötődjön apához, hogy a gyerekek ünneplőbe öltöznek, az oda-vissza úton kivételes beszélgetéseket folytatnak egymással, és ünnepként élnek át egy ilyen meghatározó kulturális élményt! Az év többi napján persze menjen az egész család színházba, de ez a rendszeres, különleges lehetőség alkalmat ad az apák felelősségvállalásának a népszerűsítésére, az apák aktivizálására, az apa-gyermek kapcsolat elmélyítésére, és arra, hogy az anyák és a gyermekek büszkék lehessenek, felnézhessenek az apukákra. A kultúra nem fölösleges luxus, nem kevesek kiváltsága, hanem közös jövőnk záloga. Hosszantartó, boldog párkapcsolatra, megelégedett életre ugyanis csak érett személyiségek képesek, akik tudják, kik is ők valójában, mit akarnak, honnan jönnek, és hova tartanak. A kultúra abban segít, hogy képesek legyünk kapcsolódni egymáshoz. Megismerjük az „emberi tényezőt”, el tudjuk helyezni magunkat a történelemben, felvérteződjünk a ránk leselkedő veszélyekkel szemben. És az apának, mint az élet megannyi más területén, a kultúra átadásában is kulcsszerepe van. A tapasztalatok szerint, ahogyan az édesapa viszonyul a kultúrához, úgy fognak a gyerekei is, ő a legfontosabb minta. Ez komoly felelősség, de óriási lehetőség is egyben!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk