Hogyan ünnepeljük Apák napját? A Férfiak Klubja egyedi kezdeményezéssel rukkolt elő

Vállvetve apával címmel bocsájtotta útjára a mai napon, 2018. június 15.-én megtartott sajtótájékoztatóján a Férfiak Klubja Független Társadalmi szervezet új társadalmi kezdeményezését.

Néhány éve már Magyarországon is az ünnepnapok sorába emelkedett az Apák napja. Még viszonylag kevesen ismerik, arra pedig végképp nincs kialakult szokás, hogy miként is ünnepeljük.

A Férfiak Klubja Független Társadalmi szervezet azt kezdeményezi, hogy minden évben az Apák napját követő hétfő az apa-gyerek kötődés napja legyen. Tölthessen együtt minőségi időt apa a gyerekével a megszokottól eltérő módon: az édesapa munkahelyén!

„Az apa-gyerek kapcsolódást szeretnénk a középpontba helyezni, mert ha apa van, minden van”, mondta Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója, a kezdeményezés elindítója, aki hangsúlyozta, hogy nagyon sok kutatás bizonyítja az apai jelenlét és figyelem fantasztikus motiváló erejét a gyerekek egészségére, tanulmányaira, egész életére nézve. A minden édesapában jelenlévő lelkiismeret-furdalást lehet csökkenteni azzal, hogy az apák megmutatják gyerekeiknek, hol is töltik napjuk nagyobb részét. „A mostani Apák napját arra használjuk fel, hogy meghirdessük a kezdeményezést, amelyik reményeik szerint az elkövetkező egy évben olyan társadalmi támogatottságra tesz szert, hogy jövő ilyenkorra cégek és szervezetek sokasága teszi lehetővé, hogy az Apák napját követő hétfőn – amelyik az iskolaszünet első napja is egyben – az édesapák gyermekeikkel együtt mehessenek be dolgozni”, fogalmazott Bedő Imre.

A kezdeményezés honlapja, ahol csatlakozni is lehet (kattints a képre):

„Minden gyerek megérdemli, hogy a szüleivel szeretetközösségben nőhessen fel. Az anyák napja mellett, melyet minden évben megünneplünk, fontos, hogy az apák napja is ünnep legyen”, mondta a sajtótájékoztatón Dr. Beneda Attila az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára, aki szerint a kormány célja az, hogy segítsen megteremteni az egyensúlyt munka és magánélet között, valamint hogy csökkentse a terheket, melyeket az édesapák viselnek. „A döntés szabadságát szeretnénk a családoknak megadni”, fogalmazott Dr. Beneda Attila, aki aggasztónak nevezte, hogy a 40 év alatti felnőtt magyar férfiak 70%-ának nincs még gyereke és hangsúlyozta, hogy a kormányzat támogatni szeretné a férfiakat az apai lét örömeinek elfogadásában.

„Gyerekkorom legszebb emlékei közé tartozik, amikor édesapám bevitt a munkahelyére, minden pillanatára emlékszem”, mondta Varga Gábor a kezdeményezéshez csatlakozó Ace Telecom ügyvezető igazgatója. „A gyerekek jelenléte oldja a feszültséget a munkahelyeken. Az Apák napját követő hétfőn gyereksarok áll majd rendelkezésére a nálunk dolgozó édesapák gyerekeinek – akik közül már többen is jelezték, hogy nagyon örülnek a kezdeményezésnek – ahol külön animátor gondoskodik majd a szórakoztatásukról és mindenféle játékok illetve finomságok várják őket. Fontos, hogy a munkahely, ahol a társadalmi érték teremtődik, pozitív élmény legyen a gyerekeknek”, fogalmazott Varga Gábor.

A kezdeményezés honlapja, ahol csatlakozni is lehet (kattints a képre):

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk