Elültettük az első Férfi Felelősség Fáját Szentendrén!

Közös siker! Ma elültettük a Férfiak Klubja legelső Férfi Felelősség Fáját Szentendrén (Czóbel-parkban) abban a nagyszabású akciónk keretében, amely az egész Kárpát-medencére kiterjed. Köszönjük a városnak, a polgármesternek, Verseghi-Nagy Miklósnak, valamint a Szentendre Barátai Egyesületnek és vezetőjének, Benes Edvárdnak a segítséget!

Hideg volt ugyan, de az idő nekünk kedvezett: gyönyörű napsütésben és felemelő, jó hangulatban vágtunk bele az egész Kárpát-medencére kiterjedő akciónkba. A jelképes diófacsemetével a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának, értékközpontú példamutatásának a fontosságára hívjuk fel a figyelmet minden olyan helységben, ahol szeretnék ezt az értékrendet megjeleníteni, ezért kérünk mindenkit, jelentkezzenek ezen az oldalon, ha segítenének megtalálni a fa helyét, elültetni és gondozni: ferfiakklubja.hu/faultetes

Eseménysorozatunk első állomásán, Szentendrén Benes Edvárd köszöntötte a jelenlévőket. Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója ünnepi beszédében a következőkre mutatott rá: „A jövő otthon épül! Az elmúlt évszázad olyan társadalmi változásokat hozott, amelyek során a férfiak szinte észrevétlenül a munkahelyükre szorultak vissza, és alábecsülik a családban való fontosságukat, pedig stratégiai fontosságú részt venni a gyermekek nevelésében, az erkölcsi alapok megerősítésében.”

A családképesség záloga

„A legfontosabb amit örökíteni tudunk a gyerekeinknek, az a férfi-nő együttműködés, ezt viszont meg kell tudni mutatni” – tette hozzá. „A családképesség záloga ez. Az erkölcsi alapokban való férfias jelenlét, a minőségi idő eltöltése nagyon fontos, azonban mi, férfiak hajlamosak vagyunk olykor elfelejteni, hogy a jövő társadalmát nemcsak a munkahelyünkön, hanem elsősorban az otthonunkban, a példamutatásunkkal, az értékeink átadásával, a nőkkel való szövetségünk folyamatos erősítésével építjük. Azt gondolom, a mai hazai társadalom egyik legsúlyosabb problémája a családok szétesése, a válások számának aggasztó növekedése, melyért a férfiak és a nők egyaránt felelősek.”

„Hiszünk abban, hogy igenis van lehetőségünk egy, a férfiak és a nők belső értékein nyugvó, egészségesebb családmodellt támogató jövőre igent mondani” – zárta gondolatait a Férfiak Klubja alapítója.

A családok támogatásának, az erkölcsi alapok és a férfi-nő szövetség megerősítésének fontosságára hívta fel a figyelmet Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere. Mindezek helyreállításában rejlik a társadalmi változás titka. Az egészséges közösségek kialakulása és a jövő generációk élhetőbb élete nagyban függ attól, mennyire tesszük hangsúlyossá s adjuk át az emberi együttműködések társadalomformáló értékeit.

Az ünnepi beszédek után a résztvevők segítségével elültettük a Férfi Felelősség Fáját a Czóbel-parkban. Szentendrén már van közös szimbólumunk, mely jelképezi a férfiminta fontosságát a Férfi-Nő szövetség megerősítésében, a gyermeknevelésben, családösszetartásban és a jövő nemzedék számára élhető társadalom kialakításában. Az eseményeink között megnézhetitek, hol fogunk legközelebb ültetni. Ha a Ti helységetek is köztük van, gyertek el, bátran segítsetek, ha viszont nem találjátok a településeteket, kerületeteket a listában, jelentkezzetek! Hajrá!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk