Széthúzás helyett összefogás

Összefogtak a pécsi kulturális intézmények, hogy online kulturális tartalommal lássák el a közönségüket a veszélyhelyzet idején. A Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház tartalmi kommunikációs együttműködést folytatott a járvány alatt: már nemcsak saját tartalmaikat, hanem a másik három intézmény tartalmait is megosztották közösségi felületein, annak érdekében, hogy a kulturális tartalmak minél szélesebb körben elérhetővé váljanak. Érdemes megnézni a feltöltött anyagokat, előadásokat, produkciókat.

Szinte közös kulturális csatornává váltak az online felületeik. Így az érdeklődők színházi, bábszínházi előadásokat, verseket, koncerteket, művészeti kihívásokat érhettek el a különböző online felületeken. Ezeket a tartalmakat #pecsikulturaliscsatorna jelöléssel látták el, így könnyen megtalálhatók. Az összefogó intézmények hisznek abban, hogy a kultúra, a művészet közösséget teremt, és mindenkit segíthet ezekben a nehéz időkben.

Pécsi Nemzeti Színház

Weboldal: https://www.pnsz.hu
Facebook oldal: http://facebook.com/pecsinemzeti
YouTube csatorna: https://www.youtube.com/user/pnszmediagroup

A színház rendszeresen közzétette korábbi előadásait, illetve minden este ESTI MESE címmel színészek mondtak esti mesét gyerekeknek az intézmény Facebook oldalán, amelyen mind a közösségi, mind pedig a videómegosztón megtalálható:

Bóbita Bábszínház

Weboldal: http://www.bobita.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/bobitababszinhaz/

Szombatonként 16 órától egy-egy bábelőadást tettek közzé a közösségi oldalon, köszönjük: https://www.facebook.com/events/2582749375302002/

Pannon Filharmonikusok

Weboldal: https://www.pfz.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/Pannon.Filharmonikusok/
Koncertfelvételek: https://www.pfz.hu/koncertfelvetelek
YouTube csatorna: https://www.youtube.com/user/pannonphilharmonic

A Pannon Filharmonikusok online tartalmak közzétételével – a Facebook oldalán és weboldalán – nyújt bepillantást a zene világába. Továbbá zenei kulisszatitkokat, érdekességeket, művészeket, jelentős szerzők örök érvényű műveit mutatják be, teszik elérhetővé a nagyközönség számára. A sorozatban elsőként Bartók Béla születésének évfordulója alkalmából, két fontos zenei felvétel – Facebook oldalukon történő – megosztásával tisztelegtek munkássága előtt. A felvételeken Kocsis Zoltán, Várjon Dénes, Bogányi Tibor és a Pannon Filharmonikusok működnek közre.

Pécsi Harmadik Színház

Weboldal: http://pecsiharmadikszinhaz.hu
Facebook-oldal: https://www.facebook.com/Pécsi-Harmadik-Színház-419458191449010/

A Pécsi Harmadik Színház minden hétvégén, online felületein – weboldalán, Facebook oldalán és Youtube csatornáján – keresztül tette elérhetővé produkcióit!

A Férfiak Klubja Kultúrát apától sikerkezdeményezése keretében ajánljuk ezeket a programokat. Jó alkalom a családnak, apáknak és gyermekeiknek, hogy kulturális téren is jó példát, mintát mutassanak, adjanak át, helyes, követendő viselkedést, még akkor is, ha online előadásokról van szó. Élményekben gazdag, minőségi időt kívánunk a kultúra világában!

*

Ajánlóink: Komandó a világ közepe, de vajon meddig? – a Nemzeti Színház 13 almafa című előadásáról • Trianon100 – klipet forgatott az Operaház Zebegényben és Szarvason • Elszavalják a kedvenc versedet! • Múzeumozz a szobádból! 

Ajánljuk a Kultúrát apától rovatunk további cikkeit. Ha tetszett, oszd meg! Kattints a következő rovatcímekre, ha más cikkeket is szívesen olvasnál honlapunkon: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

*

Vezető fotó: Pécsi Nemzeti Színház Facebook-oldala

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk