Senkit sem hagynak cirkusz nélkül!

A Fővárosi Nagycirkusz minden csütörtökön Cirkusz+! címmel élő online adást tart az intézmény Facebook oldalán. Izgalmas interjúk, cirkuszpedagógiai feladványok, kulisszatitkok, nyereményjáték, cirkusztörténeti érdekességek és zsonglőroktatás várja a nézőket. A következő élő adás június 11-én, 15 órától lesz látható. Emellett minden szombaton 18 órától archív felvételről tekinthető meg egy-egy korábbi műsorszámuk, legközelebb június 13-án az Atlantisz gyermekei című vízi cirkuszi műsor.

A múlt heti élő adás fő témája a légtornászat volt, ezért az első percekben Szlavkovszki Zsolt dupla hammock produkcióját láthattuk, majd Maka Gyula porondmester köszöntötte első vendégét, a Fővárosi Nagycirkusz műsorait rendszeresen megtekintő Vida Péter színművészt, aki a cirkuszművészethez való kötődéséről, az artistaművészek iránti tiszteletéről és bemutatásra váró színdarabjairól beszélt. A következő vendég Vincze Tünde Hortobágyi Károly-díjas artistaművész volt, aki szakmai életútjáról, artista tanári pályájáról, televíziós artistaprodukcióiról és munkájáról mesélt, majd csatlakozott hozzá tanítványa, Szlavkovszki Zsolt, aki a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválos élményeiről és jövőbeli terveiről beszélt.

Alkoss cirkuszt – A Fővárosi Nagycirkusz pályázata cirkuszrajongóknak

A nyereményjáték középpontjában is a levegőszámok és az azokkal kapcsolatos érdekességek álltak. Sándor András cirkuszpedagógus kérdéseit Antal Loretta élő tissue száma illusztrálta. Az Alkoss cirkuszt! pályázat ismertetése után Maka Gyula kihirdette a múlt heti nyerteseket és a következő feladványt. (A pályázatról a https://fnc.hu/alkoss-cirkuszt/ oldalon lehet tájékozódni.) A Magyar Cirkuszművészeti Múzeum muzeológusainak, Joó Emesének és Szonday Szandrának köszönhetően a témában több cirkusztörténeti érdekességet is megtudhattunk. Miután Sándor András részletesen ismertette a rendhagyó órához kapcsolódó kérdések helyes válaszait, Maka Gyula bejelentette a nyertesek neveit, akik cirkuszi ajándékcsomagokat, illetve egy családi belépőt nyertek az előkészület alatt álló, a képzőművészetekhez szorosan kapcsolódó Tündértánc – Nővarázs című előadásra. Közben a manézsban a Tanulj cirkuszt! program készségfejlesztő munkatársa, Csürke Tibor a buzogányokkal való zsonglőrködésre tanította Vida Pétert és a nézőket. A műsor Antal Loretta artistaművész lenyűgöző tissue számával ért véget.

Az élő adások során jelnyelvi tolmács segít abban, hogy siket nézők is teljes élményben részesüljenek.

Következő élő adásuk június 11-én, 15 órától lesz látható a cirkusz Facebook oldalán. Szombaton, június 13-án 18 órától ugyanott archív felvételről tekinthető meg az Atlantisz gyermekei című vízi cirkuszi műsor.

A Férfiak Klubja Kultúrát apától sikerkezdeményezése keretében ajánljuk ezeket a programokat. Jó alkalom a családnak, apáknak és gyermekeiknek, hogy kulturális téren is jó példát és helyes, követendő viselkedést mutassanak és adjanak át – még akkor is, ha online előadásokról van szó. Élményekben gazdag, minőségi együtt töltött időt kívánunk a cirkusz világában!

*

Ajánlóink: Trianon100 – klipet forgatott az Operaház Zebegényben és Szarvason • Elszavalják a kedvenc versedet! • Múzeumozz a szobádból! 
Ajánljuk a Kultúrát apától rovatunk további cikkeit. Ha tetszett, oszd meg! Kattints a következő rovatcímekre, ha más cikkeket is szívesen olvasnál honlapunkon: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

*

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk