Közép- és Kelet-Európa jobban érti az operát

Piotr Beczala, aki korunk egyik legkeresettebb és legjelentősebb lírai tenorja és legizgalmasabb férfiénekese, nem hisz a könnyű sikerben, vallja, hogy mindenért férfiasan meg kell dolgozni.

A lengyel születésű művészt, aki állandó vendég a világ vezető operaházaiban, nemcsak hangja szépségéért, de minden ábrázolt karakter iránti lelkes elkötelezettségéért is tisztelik szerte a világon. Beczala a július 17-ei, Margitszigeti Szabadtéri Színpadra tervezett gálakoncertje előtt a londoni Királyi Operaházban Rodolfo szerepét énekli, tavasszal pedig a New York-i MET-ben Werther szerepét ölti magára. A világhírű tenor szerint a közép- és kelet-európai közönségre még mindig jellemző valamilyen különleges érzékenység az opera műfaja iránt, ami a világ más részein nem feltétlenül található meg. „Azon kell dolgoznunk, hogy a nagyközönség továbbra is érzékeny és nyitott maradjon az operára”, nyilatkozta az operalively.com-nak adott interjújában Piotr Beczala. „Tisztában vagyok vele, hogy a világ körülöttünk tele van zajjal, valamint olcsó és gyors karrierekkel. Bekapcsoljuk a tévét, és az látjuk, hogy képesek öt hónap alatt sztárt csinálni valakiből; de ugyanaz az ember öt hónap múlva már sehol sem lesz. Ez nem működik az opera világában. Mi a testünkkel, a hangunkkal dolgozunk, és ahhoz idő kell, hogy ezt felépítsük.”

Minden tapasztalt édesapa tudja, hogy a világon semmit nem adnak ingyen, vagy amit igen, azt nagyon könnyen el is veszik. Az apák egyik szent feladat, hogy megtanítsák gyerekeiknek: csak a kitartó munka az, amivel eredményt lehet elérni. Piotr Beczala élete és pályafutása jó példa erre.

Beczala partnere Budapesten a kiváló magyar szoprán, a Kossuth- és Liszt-díjas Rost Andrea lesz, akivel Puccini, Verdi, Strauss, Lehár és Kálmán Imre leghíresebb és legszívhezszólóbb operaáriáit, duettjeit és operett dalait adják elő, felejthetetlen élményekkel ajándékozva meg a közönséget, amely első alkalommal láthatja őket együtt a Margitsziget nagyszínpadán. Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara.

Piotr Beczala és Rost Andrea gálakoncert (operaáriák, duettek és operett dalok), Margitszigeti Szabadtéri Színpad, július 17., 20:00 (esőnap: július 18.)

Cikkajánló: Opera otthonra – Világsztárokkal és izgalmas kuriózumokkal teli a Magyar Állami Operaház hétvégi O/A – otthonra közvetítéssorozata 
Ajánljuk a Kultúrát apától rovatunk további cikkeit. Ha tetszett, oszd meg! Kattints a következő rovatcímekre, ha más cikkeket is szívesen olvasnál honlapunkonA férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

*

Fotó: http://piotrbeczala.com/

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk