Konrad Adenauer kora – A legjobb anekdoták 4.

Akik sokat vállalnak, azokkal sok minden is történik. Igaz történetek híres férfiakról.

Konrad Adenauer, a második világháború utáni Német Szövetségi Köztársaság első kancellárja a Rajna-vidékről származik, és mint ilyen mindig erős gyanakvással kezelte a poroszokat Kelet-Németországban. Az első és második világháború közötti időkben Adenauernek gyakran kellett vonattal Berlinbe utaznia. Többek egybehangzó állítása szerint mindig, amikor átkeltek az Elba folyón, Adenauer a homlokát ráncolta és a következőket mondta: „Na, beléptünk Ázsiába.”

Egy másik alkalommal, szövetségi kancellársága vége felé, közelebb már a 90-hez, mint a 85-höz, elkapott egy kiadós náthát. A személyi orvosa nem nagyon tudott segíteni rajta, el kellett viselnie Adenauer ingerült megjegyzéseit.

– Nem vagyok varázsló – mondta a sértett orvos. – Nem tudom ismét fiatallá varázsolni önt.

– Nem is az kértem – válaszolta a kancellár. – Én csak annyit szeretnék, hogy tovább öregedhessek.

Olvasd el a többi anekdotát is:
Arthur Rubinstein és a zongoravizsga • Juhász Gyula és a költögetés • Andersen ügyelt a részletekre

Neo

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Fotó: https://multimedia.europarl.europa.eu/

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk