Kinyitott a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház és a Rózsakert Szabadtéri Mozi

A Férfiak Klubja Kultúrát apától kezdeményezése keretében ajánljuk a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásait. Hosszú idő után újra van lehetőség arra, hogy a család, a szülők kulturális téren is jó példát és követendő viselkedést mutassanak gyermekeik számára. Tartalmas szórakozást kívánunk!

Karinthy Frigyes – Deres Péter – Nyitrai László – Máthé Zsolt – Simon Kornél: Tanár úr, kérem!

Karinthy zseniális látképe a diáklét szépségeiről és borzalmairól most vadonatúj, különleges feldolgozásban, egy vagány, szemtelen zenés játékban látható a Krúdy Kamaraszínpadon.

Rendező: Simon Kornél.

Előadások: június 23-án, kedden és 24-én, szerdán 20 órától.

Andrzej Saramonowicz: Tesztoszteron („zenés macsózás”)

Egy félresikerült esküvő után hat férfi érkezik ziláltan, megtépázva a tervezett lakodalom helyszínére. Egyetlen pincért találnak ott, akit azonnal magukkal rántva, zárt ajtók mögött megkezdik a nem éppen hétköznapi mulatságot. A krimis felütéssel induló történet úgy adagolja nekünk a titkokat, ahogy a pincér tölti meg a poharakat. Ahogy új és újabb üvegek nyílnak, egyre többet tudunk meg az elmaradt esküvőről, családi viszályokról, súlyos vagy éppen nevetséges frusztrációkról, el nem törölhető emlékekről, melyek életüket a legmélyebb szintekig meghatározzák; legfőképp pedig azokról, akikhez mindennek a nagy része köthető: a nőkről. Vagyis, ahogy a férfiak látják őket és általuk saját magukat is. Ez a nyers, szókimondó komédia miközben sokszor röhejessé is teszi őket, valójában húsig hatoló mélységgel beszél a férfiakról, hiszen maguk között vannak, megmutathatják azt az oldalukat, amit elrejtenek a nők elől, vagy akár saját maguk elől is. Pedig talán ezzel kellene kezdeni.

Rendező: Horváth Illés.

Előadás: július 3-án, pénteken 20.30-tól.

9-től 5-ig (musical)

A Kilenctől ötig egy kacagtató és felkavaró, gondolatébresztő és szívmelengető történet barátságról és elégtételről. A hetvenes évek Amerikájában, egy nagy ipari vállalatnál három túlhajszolt, a végsőkig kihasznált kolléganő tervet sző, hogy fogást találjanak rémes, soviniszta, egomániás, hazug és képmutató főnökükön. Judy és Doralee (a magánéletét és karrierjét kínkeservesen összefogni próbáló, gyermekét egyedül nevelő titkárnő, Violet vezetésével) szerelmi, családi és munkahelyi bonyodalmak végtelen során át megkísérli valóra váltani közös álmukat. Ami igazából nem más, mint hogy elrendezzenek mindent maguk körül, és a robotolás helyett érzelmekben gazdag, szeretetteljes, emberhez és nőhöz méltó életet élhessenek végre. A történetet a magyar közönség a Jane Fonda főszereplésével készült, azonos című filmből ismerheti, amelynek másik főszereplője Dolly Parton volt – ő a zenés változat zeneszerzője is.

Rendező: Szente Vajk.

Előadás: július 12-én, vasárnap, 20.30-tól.

Ajánló: Online előadás és rock-koncert a Kolozsvári Magyar Operában •  Opera otthonra – Világsztárokkal és izgalmas kuriózumokkal teli a Magyar Állami Operaház hétvégi O/A – otthonra közvetítéssorozata • Senkit sem hagynak cirkusz nélkül! • Széthúzás helyett összefogás

Neil Simon – Cy Coleman – Dorothy Fields: Édes Charity

A korszakalkotó klasszikus Broadway musicalek hőskorában született Édes Charity egy rossz útra tévedt, mégis örökké optimista, igaz szerelemre áhítozó lány szórakoztató, egyúttal megható története, mely a 60-as évek óta folyamatos, zajos sikerrel hódítja meg a színházak közönségét világszerte. A fordulatokban gazdag, igazán eredeti, szellemes karaktereket felvonultató történet sikeréhez a fülbemászó, hol erőteljesen hangzatos, hol andalítóan lágy musicalslágereken kívül nagyban hozzájárulnak a rendkívül látványos táncbetétek. A táncok eredetijét a zenés műfaj világhírű zsenije, Bob Fosse koreografálta, akinek olyan klasszikusokat is köszönhetünk, mint a sokak által jól ismert Chicago, vagy Cabaret. Fosse az Édes Charity koreográfiájáért az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb színházi elismerésének, az Oscar-díj színpadi megfelelőjének számító Tony-díjat is elnyerte.

Rendező: Horváth Illés.

Előadás: augusztus 16., vasárnap, 20.30-tól.

*

Ajánljuk a Kultúrát apától rovatunk további cikkeit. Ha tetszett, oszd meg! Kattints a következő rovatcímekre, ha más cikkeket is szívesen olvasnál honlapunkon: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

*

Fotó: http://www.moriczszinhaz.hu/

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk