Elszavalják a kedvenc versedet!

Április 6-án online magazinműsort indított a Nemzeti Színház SZÍN-HÁZ-HOZ címmel…

Április 6-án online magazinműsort indított a Nemzeti Színház SZÍN-HÁZ-HOZ címmel. Az adások minden hétköznap 16 órától láthatók a színház Facebook oldalán. Az elkészült videók vissza is nézhetők a színház honlapján.

A járványveszélyhelyzet ellenére a Nemzeti Színház társulata folytatja a munkát: a művészek a biztonsági előírásokat szigorúan betartva jelentkeznek minden hétköznap 16 órától a Nemzeti Színház Facebook csatornáján.

A videókban szó esik arról, ki hogyan éli meg az önkéntes karantén időszakát, de ezen kívül minden alkotó produkcióval is készül, ugyanis a színház és a színészek fontosnak tartják, hogy a jelenlegi körülményekhez igazodva is szolgálják a közönséget. Így az éppen rendelkezésre álló, nem feltétlenül csúcskategóriás technikai eszközeiket igénybe véve, de a legjobb tudásuk szerint készítik műsoraikat. Van, aki legutóbbi vagy kedvenc szerepeiből idéz, van, aki verset, mesét mond, könyvrészletet olvas fel vagy dalt énekel. Lukácsy György beszélgetéssorozatot, interjúkat is készít a színművészekkel Ötórai tea címmel. 

Rubold Ödön színművész, Benedek Elek: Mese a fákról című történetét, majd a Szeresd a fát című versét mondja el:

„Azok közé tartozom, akik szerint ez a járvány egy jel is. Figyelmeztetés az egész emberiség számára. És egy lehetőség is, hogy újragondoljuk a világ menetét. Kell legyen bennünk hit, hogy felépíthetünk egy olyan világot, ahol az egymás iránti valóságos szolidaritás áll mindenek középpontjában” – mondta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezetője.

Az eddig elkészült videók vissza is nézhetők a színház honlapján, tehát érdemes azt felkeresni, nézelődni.

Találkozzunk a Nemzeti Színház színművészeivel minden nap 16 órakor az intézmény Facebook oldalán! Szóljunk hozzá, mondjuk el véleményüket! És kérjünk tőlünk produkciókat a pr@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen. Például kedvenc színészünktől kedvenc versüket.

A Férfiak Klubja Kultúrát apától sikerkezdeményezése keretében ajánljuk ezt a programot. Jó alkalom a családnak, apáknak és gyermekeiknek, hogy kulturális téren is jó példát, mintát mutassanak, adjanak át, helyes, követendő viselkedést, még akkor is, ha online előadásokról van szó. Élményekben gazdag, minőségi időt kívánunk a kultúra világában!

*

Ajánló: Múzeumozz a szobádból! 
 Ajánljuk a Kultúrát apától rovatunk további cikkeit. Ha tetszett, oszd meg! Kattints a következő rovatcímekre, ha más cikkeket is szívesen olvasnál honlapunkon: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

*

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk