Élő előadás-sorozatot indít a Madách Színház – első előadás június 4-én Rudolf Péterék lakásából

A Madách Színház a koronavírus okozta helyzetre való tekintettel új színházi műfajt teremtve elindítja élő színházi bemutatóit és előadásait az online térben. Az első előadásra június 4-én 20 órakor kerül sor, a népszerű színészházaspár, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter otthonából. Az előadás-sorozat valós időben kerül sugárzásra, csak akkor tekinthető meg, később nem visszanézhető.

A színház honlapja szerint: „Célunk a világon elsőként az online térben létrehozni az élő színházi előadás izgalmát, valóságos színházi élményt adni, ami a szemünk előtt születik meg, hiszen minden megteremtett színházi pillanatban jelen van az a gondolat, hogy az egyszeri és megismételhetetlen. Az előadás-sorozat különlegessége, hogy valós időben kerül sugárzásra, csak akkor tekinthető meg, később nem visszanézhető.”

A bemutatókra színészpárokat kértek fel, akik az otthonaikban adják majd elő a különböző darabokat. Szirtes Tamás igazgató közleményében arra biztatja a nézőket, hogy ők is „együtt játszanak” a színészekkel, és tekintsék saját nappalijukat a nézőtérnek, öltözzenek ki, mintha valóban színházba mennének, és persze kapcsolják ki mobiltelefonjaikat. Az előadás előtt és után készült „színházi selfieket” pedig örömmel várja a Madách színház csapata, amiket szívesen meg is osztanak hivatalos közösségi felületeiken.

Június 4-én, 20 órakor Carol Rocamora amerikai írónő Anton Csehov és Olga Knipper színésznő levelezései alapján írt Örökké fogd a kezem című előadása kerül bemutatásra Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter otthonából, majd ezt követően június 11-én, 20 órakor pedig Bernard Slade Jövőre veled ugyanitt című komédiáját tekinthetik meg az érdeklődők Kovács Lotti és Szemenyei János előadásában.

Az előadásokat a Madách Színház honlapjáról lehet majd elérni és a jegyvásárlásra is ott van lehetőség.

*

Ajánló: Völgy30 helyett Völgyhétvégék ősszel 
 Ajánljuk a Kultúrát apától rovatunk további cikkeit. Ha tetszett, oszd meg! Kattints a következő rovatcímekre, ha más cikkeket is szívesen olvasnál honlapunkon: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

*

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk