„Szeress, alkoss, tanulj, barátkozz!” – interjú Németh Kristóffal

Németh Kristóf színésszel, szinkronszínésszel, színházigazgatóval beszélgettünk Körkérdés című rovatunkban, amelyben ugyanazokat a kérdéseket tesszük fel interjúalanyainknak, hogy lássuk és össze is tudjuk hasonlítani, miről mit gondolnak.

Mi volt a legnagyobb gyerekkori butaság, amit csinált?

Nem voltam buta gyerek, de többet tanulhattam volna nyelveket.

Mi a legfontosabb életbölcsesség, amit az édesapjától tanult?

Ha valaki kis ügyekben becstelen, nagy ügyekben is az. Ha valaki kis ügyekben becsületes, még nem biztos, hogy nagyokban is az.

Mi a legfontosabb üzenet, amit mindenképpen szeretne átadni a jövő generációnak?

Szeress, alkoss, tanulj, barátkozz, sportolj!

Ön szerint jó a koedukáció vagy érdemes lenne bizonyos életkorban a lányokat és a fiúkat külön oktatni?

Szerintem jó dolog a koedukáció, de a legfontosabb az edukáció. Egy művelt, világlátott embert nem nagyon lehet megvezetni, ha az értékrendje is a helyén van.

El tud képzelni olyan helyzetet, amikor jogos lehet az erőszak?

El tudok képzelni, de Isten óvjon attól, hogy meg kelljen élni.

Egyetért-e azzal, hogy a nehéz helyzetekben jobb, ha egy férfi nem sír, szerencsésebb, ha megőrzi a hidegvérét?

Szokták mondani, hogy sírni csak a győztesnek szabad, ami persze nem mindig van így. Nehéz helyzetekben sem szabad elveszíteni a fejünket és a hitünket.

Milyen típusú munkamegosztást tart ideálisnak férj és feleség, férfi és nő között?

Mindenben mindig segítsük egymást.

Cikkajánló: „A hősök akkor jelennek meg, amikor a történelmi idők a felszínre hívják őket” – interjú Kassai Lajossal
Kattints ide: Körkérdés rovat! Nézd meg, kikkel készítettünk interjút, ajánljuk, hogy olvasd el, és ha tetszett, kérjük, oszd meg másokkal is!

Szokott-e rendszeresen házimunkát végezni, és ha igen, mit?

Főzök-mosok-takarítok, bár a feleségem által el vagyok kényeztetve.

Mennyire érzi a saját életében problémának, hogy túl sokat dolgozik?

Nem érzem problémának. Mára már csak olyasmivel foglalkozom, ami inspirál és boldoggá tesz. Egyfelől vagyok alkotó-művészember, másfelől családfenntartó üzletember.

Ön szerint mi a házasság értelme, célja?

Amikor református lelkipásztor keresztapám Isten áldását kérte ránk, a feleségemmel arra esküdtünk, hogy egymásnak hű segítőtársai és gondviselői leszünk egy életen át és gyermekeinket is így neveljük.

Ha újra kezdhetné az életét, mindent ugyanúgy csinálna?

Igen, csak sokkal bátrabban.

Interjúajánló: „Olcsón nem lehet boldognak lenni” – interjú Papp Miklóssal
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Van szükség ma hősökre, és ha igen, milyenekre?

Hősökre szükség van a mindennapokban, a művészetben egyaránt.

Van olyan gyerekkori álma, ami teljesült?

Gyerekkori álmaim sorra teljesülnek, már a felnőttkoriakat teljesítem be.

Ha bárkivel találkozhatna – legyen szó akár élő, vagy nem élő személyről – ki lenne az?

Jézus Krisztus, Karinthy Frigyes, Latinovits Zoltán.

Mit jelent Önnek az, hogy „szent”?

Minden, ami Istené, ami Istenhez tartozik. Így, hitem szerint szent például a családom és a színházam egyaránt!

Mennyire változott meg az élete a koronavírus-járvány hatására?

Amit régen vágyott szabadságnak hívtunk, az most karantén, de nagyon élvezi a család, hogy együtt lehetünk a nap 24 órájában. A csodálatos feleségemmel közösen gondoskodunk a gyerekekről. Lőrinc 12 éves, Levente 4 hónapos. Harmóniában, szeretetben és vidámságban vagyunk önkéntes karanténban. Gondoskodunk a család idős tagjairól, minden óvintézkedést betartva. A Fórum Színházból senkit nem kellett elküldenem, homeoffice-ban végezzük az irodai munkát és teljes gőzzel készülünk az újrakezdésre. Előbb, utóbb ismét felgördülhet a függöny. Addig pedig: ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?

NÉVJEGY

  • Színész, szinkronszínész, színházigazgató
  • Budapesten született 1975. november 5-én.
  • Először a Szomszédok című teleregény 4. epizódjában szerepelt 12 évesen (1987), majd később nagyobb korában többször is. 13 évesen a Gaudiopolis című filmben jutott szerephez. Gimnáziumi tanulmányai alatt a Radnóti Színpadon játszott. 1998-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Benedek Miklós osztályában. A Budapesti Kamaraszínház tagja volt az intézmény megszűnéséig. A Barátok közt tévésorozatban Kertész Gézát alakította.
  • 2001-2006 között a gödöllői Művelődési Ház igazgatója volt. 2006–2013 között műsorvezetőként dolgozott a Klubrádióban. 2012-2016 között a magánszínházzá alakult Játékszín igazgatója, illetve négy tulajdonosának egyike. 2017 óta a Fórum Színház igazgatója és egyedüli tulajdonosa.
  • Story Ötcsillag-díj (2004) – az év színésze.
  • Nős, két gyermek édesapja.

Az interjút készítette: Antal-Ferencz Ildikó

*

Írjátok meg, kire lennétek kíváncsiak Körkérdés rovatunkban!

Körkérdés rovatunkban ugyanazokat a kérdéseket tesszük fel interjúalanyainknak, hogy lássuk és össze is tudjuk hasonlítani, miről mit gondolnak. Nem csak egyfajta véleményre vagyunk kíváncsiak, hanem éppen hogy nagyon sokfélére, ezért igyekszünk a társadalmi, politikai, kulturális élet széles spektrumáról megszólítani válaszadókat. Mivel a legkülönfélébb válaszokra számítunk, ezért a rovatban megjelenő vélemények nem feltétlenül fogják tükrözni a Férfiak Klubja álláspontját, de tulajdonosukról nagyon sokat elárulnak majd.

Írjátok meg itt hozzászólásban vagy az info@ferfiakklubja.hu e-mail címre, kire lennétek kíváncsiak új, Körkérdés című rovatunkban!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk