Csak a Férfi van, és csak a Nő

Csak a Férfi van. Férfi, aki erős értelmi és érzelmi immunrendszerével ellenáll a modern időknek, és nem hagyja magát nőies jellemvonásokkal felruházott, eltorzult értékrendű metroszexuális teremtménnyé változtatni. Csak a Férfi van.

Csak a Férfi van. Nem a yuppie, a yuccie, a hipster, a stílusos, irdatlanul jól kereső nagyarc, tetovált „isten”, törekvő bulldog karrierkirály. Nem a százcsillagos szórakozóhelyeken törzshelyező, aranyásó műnők, selypegő hölgypalánták által levadászható pénzeszsák, nem a rosszfiú, és nem az érzelmileg örökké éretlen, hisztiző, mamahotelből frissen szabadult, kötelékfóbiás gyermekember.

A Férfi nem kategorizálható, nem pasi, nem hím, nem rosszfiú, vagy jófiú. Csak a Férfi van, és a férfi címet valóban ki kell érdemelni

A férfiak ilyenek, meg olyanok? Mindig ugyanabba a gödörbe lépünk? Nincs egy normális „pasi”? Ha én megtaláltam, „kibontottam”, és megélem önmagamban a Nőt, ha erős erkölcsi iránytűvel rendelkezem, ha életemet nőies prioritások alapján vezetem, ha elveimet, világlátásomat, érzéseimet, tisztán, rátermetten, de nem agresszívan, erőszakosan kommunikálom, és egyáltalán ha engedem kivirágozni a nőt magamban, akkor nem leszek többé sem megmentő, sem anyafigura, sem mártír, sem örökké fenékre eső, folyton csalódó szegény teremtés. Akkor nőies a kisugárzásom, női energiáim kiragyogtatnak a tömegből, és a Férfit fogom vonzani.

El kell döntenünk, hogy kalandban, vagy hosszú távú, nyugalmat, érzelmi biztonságot hozó kapcsolatban gondolkodunk. Ha otthonteremtésre és családalapításra kerül a sor, a legtöbb nő ösztönösen a „biztonságos” férfira fog szavazni a veszélyessel szemben. Nos, igen, addig el is kell jutni, ami nem könnyű menet, ha az ember lánya mindig éretlenül és meggondolatlanul a veszély és az izgalom bűvöletében választja ki partnereit. A szerelemben olykor elháríthatatlan sebeket szerzünk, és nem éri meg a nem megfelelő emberhez való ragaszkodás. Ne tetézzük ezt olyan kapcsolatokkal, amelyekről előre tudjuk, hogy zuhanás lesz a vége. Fejet fel, és vállakat hátra, ideje aktiválni az elveszni látszó önbecsülést!

Hol marad a szingli nő ideális férfija?

A férfiak ilyenek, meg olyanok, ismételgetjük bőszen, és dől a panaszáradat harmincas, szingli nőtársainkból, nincs a Földön ideális férfi, mert túl alacsony, túl átlagos, nincs diplomája, vagy budai penthouse-a, kopaszodó, pocakos, elvált, gyerekei vannak, túl elfoglalt, unalmas a munkája, nem elég kreatív, sportos, izmos, trendi, vagy környezettudatos, nincs autója, leharcolt az autója, nem vegán, nem játszik pokemon go-t, és egyébként is, logisztikailag nehéz összehozni egy randit.

Az önnön eszményeinek, a saját maga felé támasztott szigorú követelményeinek azonban lassan szegény, szereleméhes rabja lesz, és hiába veszik körbe szeretetteljes emberi kapcsolatok, egyre gyakrabban árasztják el negatív, frusztráló gondolatok a jövőjével kapcsolatban. Hol marad akkor a szingli nő ideális férfija? Ha története „hepienddel” végződik, akkor végre felhagy a pipálással, ikszeléssel, és őszintén önvizsgálatot tart, kívül, belül. Vajon ő tökéletes? Ő megfelelne minden kritériumszempontnak az ideális nő adatlapon? Ha története „hepienddel” végződik, akkor felfedezi, és üdvözli új énjét, aki tovább lát az orránál, aki a felszín mögé lát, és megpillantja végre, ami a szemnek láthatatlan. Ideje a fókuszt végre arra helyezi, ami odabent van: a fejben, de főleg a szívben.

A cikk még nem ért véget, felhívásunk után folytatódik: Várunk Bedő Imre Férfiak Klubja alapító, bestselleríró őszi előadásaira. Kattints a képre a részletekért. Erős közösség. Új felismerések. Egy értékrend.

Fontos az egzisztencia, de még fontosabb a pozitív, szilárd jövőkép

Egy Férfi a jövő várát építgeti, egzisztenciát, otthont teremt, hogy később családot alapíthasson. Egy Férfi magabiztos, karizmatikus, védelmet nyújtó, játékos, humoros, pozitív életenergiát sugall, munkában, terveiben célratörő. Önmagának, és másoknak tett ígéreteit betartja, nem épít légvárakat, nem kerget délibábot, pontosan ismeri a saját határait, tudja mire képes, és nem pénzt keres, hanem céljain keresztül pontosan megvalósítja önmagát. Egy Férfi megteremti magának a világot, amiben élni akar, ebben száz százalékig célorientált, fókuszált, hajthatatlan, és magabiztos, minden tettén keresztül ezt kommunikálja. Értéket teremt, és nem fogad be kulturális, morális szemetet, kíméletlenül szelektál az élet minden területén, igényszintjéből nem enged, könnyedén mond nemet, és igen, emberi kapcsolatait is gyomlálja időnként.  

Ott van, jelen van személyiségében az ambíció, a férfierő, és a fair play vezette, tisztességes dominancia. Egy Férfi nem panaszkodik, hanem megoldja, és nekünk nőknek engednünk kell, hogy valóban kibontakozzon, hogy határozottan, férfiasan kezelje a nehézségeket.

Egy Férfi azonban nincs mindig készen egzisztenciálisan, nem rögtön a vagyonos üzletembert kell levadászni, Hölgyeim. Alakulhat úgy, hogy mellettünk, a mi támogatásunkkal lesz ő sikeres, anyagilag és erkölcsileg elismert, és ez sokkal nagyobb büszkeség, mint beülni egy kész aranykalitkába. Bár nem minden sikeres férfi mögött áll egy nő is, mégis a férfi-felhajtóerő sokkal hatékonyabban működik szeretetteljes, inspiráló, befogadó női energiákkal, ez örök igazság, ezt nem szabad elfelejtenünk.

Mi az amiben NEKEM kell változnom, hogy megváltozzon a kapcsolatom az ellenkező nemmel?

Számos sikertelen, lélekölő kapcsolaton túl férfiaknak, és nőknek egyaránt önostorozás, és önsajnálat nélkül, fel kell tenniük a kérdést: Mi az amiben NEKEM változnom kell, hogy megváltozzon a kapcsolatom az ellenkező nemmel?

Nőként én nem küzdhetek az ő démonjaival, nem olvashatok a gondolataiban, nem érthetem meg a csendjét, a bezárt szívét, a belső harcait, az elfojtott, tehetetlen dühét. Nőként soha nem érthetem meg, de a felszín alatt meglátom a valódi énjét, és szeretettel, alázattal elfogadom. Az alázat ma ritka erény az élet minden területén, sokan hidegrázást is kapunk az alázat szótól, és valóban félúton a nagy tervezett önmegvalósítás felé kezdjük elveszíteni az alázatra való képességünket. Pedig az alázat nem megalázkodás, nem az egyéniségem teljes feladása, és nem feltétlen hajbókolás.

Cikkajánló: Befogadó nő nélkül a férfi nem képes teremteni
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Csak a Férfi van, és csak a Nő. Megtalálni, védekező burkából kibontani a nőt önmagunkban, és örömmel megélni a nőiességet, segíteni, odaforduló figyelemmel formálni, kísérni a férfit, és társává válni a fejlődése útján – ez a Nő feladata.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Király Eszter párkapcsolati tréner, mentálhigiénés szakember, író, tanár, a Meddig tart a kapcsolatunk? című könyv szerzője, három gyermek édesanyja. Írásainak, előadásainak témakörei a harmonikus és stabil párkapcsolat, a család, a kiveszőfélben lévő, hagyományos értékek megőrzése. Elhivatott segítője a pároknak, mottója: Két ember egy időre elfelejtheti az egymáshoz vezető utat, de hogy visszatalálnak-e egymáshoz, az legtöbbször döntés kérdése.”

Fotók: canforaalessio képe a Pixabay -en. 

BrentDPayne via Foter.com / CC BY-SA

Magdalena Roeseler via Foter.com / CC BY-NC-SA

maekke via Foter.com / CC BY-NC-ND

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk