Töröld ki a párod fekete pontjait! Merj őszinte lenni vele!

Tartunk attól, amikor őszinték vagyunk a másikkal, elveszíthetünk egy darabot a kapcsolatból. Kockázatos. De vajon nem jár-e több rizikóval, ha nem beszélünk nyíltan a párunkkal? Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító a kockázatos őszinteségről beszél.

A nagy kérdés, merjünk-e őszinték lenni, vállalva a kockázatot, hogy elveszítünk valamit a kapcsolatból? Ha megóvjuk magunkat a kis veszteségektől, akkor egyszer csak elveszítünk mindent!

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

Ha élőben hallgatnád meg Bedő Imrét, gyere el a februári Ez motiválja ma a nagybetűs férfiakat! című előadására, a Férfiak Klubja „Ötvösműhely” nevű siker-rendezvényének idei első alkalmára (kattints a képre a részletekért):

Újra és újra vállalni kell a kockázatot! Vállalni, hogy nem fog jól esni a másiknak, vita, veszekedés lesz. Miért? Mert, ha jó szándékból tesszük, a másikért, a kapcsolatunkért, a közös életünkért, céljainkért, családunkért, akkor azzal építünk, hozzáteszünk a felsoroltakhoz. Ha megkíméljük magunkat a rizikótól, akkor az őszinteségtől is óvjuk magunkat, párunkat, kapcsolatunkat, és egy idő után azt vesszük majd észre, elhidegültünk egymástól – elveszítettünk mindent.

Nagyon sok a félreértés. Félreértjük a párunk mondanivalóját, reakcióját, viselkedését. Ahelyett, hogy őszintén tisztáznánk, fekete pontot rajzolunk képzeletbeli füzetünkbe a neve mellé. Ha megkérdeznénk a másiktól, talán sértésből mondta azt, amit, még akár az is kiderülne, hogy nem, véletlenül használt egy olyan szót, amely nekünk fájt. És máris tisztáztuk volna a helyzetet, nincs fekete pont. Szóval, merjünk-e őszinték lenni, vállalni a kockázatot, amely ezzel jár? Tegyük jó szándékból, építőleg, tehát IGEN, merjünk így nyíltan beszélni, kérdezni, megérteni a bosszantó miérteket! Ha nem akarunk egy fekete pontokkal teli nagy, nehéz vastag könyvvel járni a hónunk alatt, akkor tisztázzuk a helyzetet, félreértéseket, és tegyük le végre ezt a súlyos terhet!

Korábbi részek:

A férfi-nő kommunikációjában ez lenne a legfontosabb!

Ilyen kényes témákban is őszinték tudunk lenni?

Két ember között a legrövidebb út...

„Kátyúzzuk” naponta kapcsolatainkat!

Kapcsolatban van ideális pillanat az őszinteségre?

Nem jelentenek megoldást a kapcsolatokban ezek a technikák!

Fáj, amit mondott, de lehet, őszinte! Mit tehetünk?

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk