Talpra állni, újrakezdeni, itt lenni – ezt (is) üzeni a Hollywoodoo

„Szöveg, zene és képi világ ugyanazt, a férfiak életében meghatározó és nélkülözhetetlen női szerepet hangsúlyozza a főhős három különböző életszakaszában. Emlékezésről, egymásra találásról, elszakadásról és reményről szól. További hiteles kapcsolódás a helyszín. Nevezetesen Veszprém egyik legszebb városrésze, a Veszprémvölgy” – olvashattuk a Királynék Városában alkotó Hollywoodoo zenekar új dalához készült videoklip-ajánlóban. Az Itt voltunk című nóta még többet adhat, ha egy kicsit megismerkedünk a szövegíró-énekes Trócsányi Gergely életútjával.

Az idén 46 éves Gergő ugyanis már fiatalon megtanult küzdeni: húszévesen ritka, életveszélyes állapotot okozó rosszindulatú betegségből épült fel. Mint arra a koronavírus kapcsán felhívta a figyelmet: ő már volt lélegeztetőgépen, másokat óvna ettől. Huszonévesen mindenesetre a zene jelentett neki erőt adó friss levegőt, az említett Hollywoodoo funk-rock csapat frontembereként nyomult. Akkori extrém testi adottságai – „nehezebb” éveiben 165 kilót is nyomott – ráadásul egy extrém sztorijú és hangulatú mozifilm, a Taxidermia főszerepével is megajándékozták. Hosszú távon persze nemcsak áldásokat hozott a túlsúly, újabb egészségi problémákat, veszedelmeket is. Itt jött a következő küzdelem: Gergő – testtömege felétől megszabadulva – rövid idő alatt 86 kilósra fogyott.

Budapesten, a szórakoztatóiparban töltött évei után visszaköltözött otthonába, Veszprémbe, ahol amellett, hogy sportosabban, egészségesebben él, értelmi sérült fiatalok zenekarát (Hangadók) vezette, majd ÉSTE néven Süle Zsolttal alapított egy – műfajilag kevésbé behatárolt, szerzői indíttatású dalokat jegyző – új formációt, amellyel az elmúlt években három lemezt is készítettek. Továbbra is működik persze a Hollywoodoo is, amint azt a friss klipjük jelzi. Gergő a közelmúltban új nézőpontokkal is gazdagodhatott a szövegíráshoz, miután negyven felett édesapa lett. Az Itt voltunkban már egy sokat tapasztalt, a múlton elgondolkodó, a jelenben megnyugvásra lelő, ám a jövőt is kíváncsisággal váró férfi szól hozzánk. Kíváncsian várjuk mi is az újabb Trócsányi-szerzeményeket!

Dr. Szász Adrián

Cikkajánló: A saját kezünkben – és zenelejátszónkban: az új Ossian
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk