Stílusmozaik – Praktikus „apróságok” az autóban, hogy frissen érkezz

A nagyapám sok mindenhez értett, amihez én már nem. Emlékszem, volt neki egy ezeréves, viharvert Moszkvicsa, amit folyamatosan bütykölt-lakatolt. Őt nem lehetett soha zavarba hozni. Pontosan tudta, hogy éppen mi miatt állt le vagy nem indul a kocsi és mindig kész is volt a megoldással. A legjobban mégis akkor döbbentem meg, amikor világossá vált, hogy gyerekkoromban bárhova is mentünk, miért nem használtuk soha a csomagtartót.

Gyerekként az ember nem kérdezősködik, elfogadja, hogy a csomagok nem a csomagtartóban, hanem a lába alatt vagy az ölében vannak, ez a világ rendje, ezt kell szeretni. Már nagyobbacska voltam, amimkor egyszer nagypapával megint útra keltünk az ölemben és a lábam alatt a szokásos csomagokkal. Már egy ideje utaztunk, amikor az autó egy nagyot nyekkent, majd megállt.

– Kardántengelytörés – mondta bosszúsan a nagyapám, és már szállt is ki a kocsiból. Követtem én is. És akkor kinyílt a mágikus csomagtartó – amiben lényegében ott volt még egy Moszkvics darabokban. Nagyapám céltudatos mozdulatokkal kivett egy kardántengelyt, bemászott a kocsi alá és fél óra elteltével már folytathattuk is az utunkat. Az autó repült, mintha új lenne.

Nekem ez már nem menne. És nem csak azért, mert nem értek az autószereléshez, hanem mert a mai kocsikat már nem is lehet csak úgy az út szélén megjavítani. Azért én is igyekszem felkészülni a váratlan helyzetekre. Ha kardántengely nincs is nálam (azt hiszem, a kocsimban egyáltalán nincs már ilyen), de a kötelező pótkeréken és izzókészleten túl hordozok azért mást is. Van például ledes szerelőlámpa, két tonnás krokodilemelő, csípőfogó, kalapács, csavarkulcskészlet, kisbalta, pillanatragasztó (rengeteg minden megoldható vele), rengeteg CD (alig használatban), egy szivargyújtóról működtethető Fm-transzmitter, szivargyújtó-többszöröző, inverter (220 voltos eszközök töltésére), ólomcső az ülés alatt (nem mondom meg, mire), Szent Kristóf-érme (az utazók védőszentje).

És az ápoltság, stílus néhány kelléke: nedves törlőkendő – gyorssegély az ingre, nyakkendőre csöppent pörköltfolt esetén. Esernyő. Minden a helyén. És újabban helye lett a rágóguminak is egy kis műanyag tartóba a szellőzőrácsra erősítve. Praktikus apróságok. Amit használok nap mint nap. Rájöttem ugyanis, hogy a legjobb benyomást akkor teszem, ha bárhova frissen és ápoltan tudok érkezni. Ha magabiztosnak érezhetem magam, akkor könnyebben el tudom érni mindazt, amit szeretnék.

Ezért van mindennek helye a kocsimban felkészülve a mai kihívásokra. Megboldogult nagyapám is megirigyelné: nem foglalom el a csomagtartót, mégsem érhet semmi kellemetlen meglepetés. Érkezz frissen! További információkért kattints IDE! (x)

Független társadalmi munkánk forrásainak előteremtése nem kis feladat. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik szervezetünkkel fognak össze termékeik megjelenítésére, ezzel is támogatva társadalmi ügyünket. Támogatóink és jövendő partnereink figyelmét is szeretnénk azonban felhívni, hogy semmilyen, a családokat és az azt működtető férfi-nő szövetséget bomlasztó, a jövő generáció felneveléséhez szükséges értékrendet romboló, egészséget, békét és az emberek közötti együttműködést veszélyeztető termék vagy szolgáltatás megjelenítésében, népszerűsítésében nem tudunk együttműködni.

Vezető kép: Olichel via Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk