Stílusmozaik – Érkezz frissen!

„Szia..., figyelj, nem kérsz egy rágót?” Nem tudom, van-e ennél kellemetlenebb kérdés olyankor, amikor az ember éppen randevúra vagy más találkozóra megy. Vajon miért kérdezi? Mert szükségem lenne rá? Vagy csak meg akar osztani velem valami jót? Nos, hitegethetjük magunkat, hogy csak ez utóbbiról van szó, pedig majdnem biztosra vehetjük, hogy az előbbiről. Alapvető elvárás minden férfitól, aki találkozóra megy, hogy ápolt legyen. Ehhez pedig hozzá tartozik a szájunk megfelelő higiéniai állapota is.

Persze, amikor az ember bepattan a kocsijába, hogy az egyik helyről lehetőleg hat perccel ezelőttre átérjen a másikra, mert már masszív késében van, akkor nincs sem ideje, sem lehetősége fogat mosni. Ilyenkor jön kapóra, ha van a kocsiban egy előtelepített rágótartó rágógumival. Az ember csak bekap egyet és a kellemetlen szájszag problémája máris megoldódik.

Régebben a rágózás mást jelentett, mint ma. A fiatalok lázadásból is rágták a gumit, mert ezzel bosszantani lehetett az idősebb generációkat. Emlékszem, a nagyapám is milyen rosszallóan szólt rám, hogy „Már megint kérődzöl?!”, és akkor engem valami homályos elégedettségérzés-féle töltött el, hogy mindez nem volt hiábavaló. Ma már ha tehetném, nem bosszantanám jó öreg nagyapámat. Rágózni viszont továbbra is rágózom, de már nem úgy és nem amiatt, mint akkor. A régi gömbrágók tele voltak cukorral. Az ember folyamatosan cukros lében áztatta a fogait: amint elment az egyik íze, már vette is be a másikat. Minden fogorvos rémálma. Ma, a cukormentes rágógumik korában ez már nem probléma. Az ilyen rágózás kifejezetten hasznos, mert amellett, hogy tisztító hatást gyakorol a fogakra, növeli a nyálelválasztást, ami egyrészt csökkenti a szájban a baktériumok számát, másrészt segíti az emésztést. Baktériumok és emésztési probléma – a leggyakrabban ez a két ok áll a kellemetlen szájszag hátterében.

A kocsiba telepített rágótartó pedig nem csak a gyorsaság miatt nagyon praktikus. Hanem hogy ott biztosan lesz rágó, míg amit magunkkal viszünk csomagot, az valahogy kézen-közön mindig eltűnik. (Persze, ha nagyon akarjuk, ezt is magunkkal vihetjük, de jobb helyben hagyni.) Emellett a rágásnak igazoltan idegnyugtató hatása is van, amire a közúti forgalomban igen nagy a szükség. Szóval, ha kocsiba szállva elpattintunk egy rágót, amit megérkezve egy kisdarab papír zsebkendőbe vagy szalvétacsücsökbe csomagolva dobunk ki (hogy ne másnak kelljen aztán olyan helyen megtalálnia, ahol nem szeretné), akkor garantáltan nem kell majd olyan kérdésekkel szembenéznünk, hogy „Szia, ööö…, nem kérsz egy rágót?”, ami lelombozóan hat az önbizalmunkra. Éppen ellenkezőleg, frissen és energikusan érkezhetünk, amitől megnő a magabiztosságunk és csak még jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben. Érkezz frissen! További információkért kattints IDE! (x)

Független társadalmi munkánk forrásainak előteremtése nem kis feladat. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik szervezetünkkel fognak össze termékeik megjelenítésére, ezzel is támogatva társadalmi ügyünket. Támogatóink és jövendő partnereink figyelmét is szeretnénk azonban felhívni, hogy semmilyen, a családokat és az azt működtető férfi-nő szövetséget bomlasztó, a jövő generáció felneveléséhez szükséges értékrendet romboló, egészséget, békét és az emberek közötti együttműködést veszélyeztető termék vagy szolgáltatás megjelenítésében, népszerűsítésében nem tudunk együttműködni.

Vezető kép: AllieWare via Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk