Sokan „szálltak be az internetbe” – Megugrott az új honlapok száma

2020 májusában 10 771 darab új .hu végződésű domaint regisztráltak, ami az eddigi legtöbb regisztrált új weboldalt jelenti egy hónap alatt…

2020 májusában 10 771 darab új .hu végződésű domaint regisztráltak, ami az eddigi legtöbb regisztrált új weboldalt jelenti egy hónap alatt. Ez az érték átlagosan naponta 347 darab friss regisztrációt takar – derül ki a Rackhost.hu blog által közzétett adatokból. Ebből az a következtetés vonható le, hogy az ipari forradalmat a koronavírusjárvány abban a tekintetben is felgyorsította, hogy a vállalkozások Magyarországon is rádöbbentek: az online jelenlét működésükhöz, ügyfélkörük megőrzéséhez, pláne bővítéséhez nélkülözhetetlen. Virtuális kapcsolattartás nélkül a potenciális vevők, megrendelők mást választanak. Vajon örülhetünk vagy sem a tendenciának?

A legkevesebb bosszúságot akkor okozzuk magunknak, ha a dolog jó oldalát nézzük. Nem azt, hogy ezentúl mindenki még több időt fog a különböző monitorok, képernyők előtt tölteni, s még kevesebbet mozog majd, illetve csökken a személyes kontaktok száma, mert ezt elkerülhetetlenül magával hozta a járvány, nem választás kérdése. Ha úgy tetszik, nem kívánságműsor. Amiatt viszont egyáltalán nem ártott felzárkóznunk más országokhoz, hogy a KSH adatai szerint 2019-ben a magyar vállalkozások csupán 62,4%-a rendelkezett saját honlappal, míg az Európai Unióban az arány átlagosan 70% feletti, s mivel a magyar lakosok 85,8%-a internethasználó, érdemes volt ehhez közelíteni.

Cikkajánló: Út a felelősségteljes élet felé: így kezdj hozzá a megtakarításhoz 
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Nyilván a teljes évre vonatkozó statisztikák lesznek majd igazán beszédesek, de az biztos, hogy az esztendő eddigi hónapjaiban kivétel nélkül mindig magasabb volt a regisztrációk száma a tavalyihoz képest, s az olló áprilisban, májusban nyílt meg különösen látványosan. A vírus kapcsán felerősödött versenyben sokaknak a túlélést jelenthette, ha képesek voltak gyorsan, hatékonyan az online térbe költözni, ehhez kellettek a frissen regisztrált honlapok. Ha vállalkozók vagyunk és követtük a trendet, az egyetlen járható utat választottuk, ha pedig ügyfelek, akkor a kínálat bővülése, az ügyletek egyszerűsödése, a vállalkozások életben maradása, ezáltal a munkahelyek megőrzése miatt örülhetünk. A „rapid virtualizálódás” e tekintetben családjaink érdekeit szolgálta.

Dr. Szász Adrián

Fotó: Dom Ide képe a Pixabay -en. 

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk