Népszerű tévhitek – 2 – Romantika és szerencse

Egy nagy nemzetközi kutatásban házasság előtt álló fiatalokat kérdeztek meg arról, mit gondolnak, mi kell egy házasság sikeréhez. A válaszok alapján két dolog szükséges: romantika és szerencse.

A válaszadók többsége úgy gondolta, hogy a romantika azért szükséges, hogy ne aludjon ki a tűz – amiből az a ki nem mondott előítélet hallatszik ki, hogy ugyanis ha kialszik, mármint a tűz, akkor a házasságnak is vége. Másrészt hogy két ember hogyan fog összepasszolni, azt előre tudni nem lehet, az szinte kizárólag szerencse dolga.

Nos, lehet, hogy érdemes lesz ezt újragondolniuk.

Ugyanennek a kutatásnak a keretein belül ugyanis megkérdeztek régóta boldog házasságban élő házaspárokat, hogy szerintük mi volt szükséges kettősük sikeréhez. Az általuk mondott válaszok közül kettő emelkedett ki magasan: az egymás iránti elköteleződés volt az egyik, és a közös dolgok és élmények, a közösség megélése, az igazi társként való viselkedés volt a másik.

Neo

Fotó: Gerben's Photos via Foter.com / CC BY-NC

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk