Nem jelentenek megoldást a kapcsolatokban ezek a technikák!

Korábban arról beszélt Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító, előadó, hogy van-e ideális pillanat, jó idő, amikor elmondhatjuk a másiknak a kendőzetlen és gyakran fájdalmas igazságot, most pedig arról lesz szó, van-e jó technika, amikor őszinték akarunk lenni. Tartsatok velünk!

Bizonyára többen ismerik a „szendvics” nevű kommunikációs technikát: amikor megosztanánk a kritikus véleményünket, előbb kezdjük a jóval, akár egy őszinte dicsérettel, utána következzen a negatív visszajelzés, majd az egészet zárjuk le még egy pozitív mondattal, méltatással, stb. Így tálalva kevésbé fáj a rossz. Most csupán egy ilyen technikát ragadtunk ki, de természetesen más, ehhez hasonló módszerek is léteznek, amelyeket előadásokon, könyvekből, képzéseken lehet tanulni, azonban – mutat rá Bedő Imre – ezek olyan modern kapaszkodók, amelyekben az élet megoldásának a reményét látják az emberek, ám tévesen!

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:


Várunk Bedő Imre Férfiak Klubja alapító, bestselleríró őszi előadásaira. Kattints a képre a részletekért. Erős közösség. Új felismerések. Egy értékrend.

Lehetetlenség, hogy abban a néhány órában, amikor a párok, családok együtt vannak, mindig jól alkalmazzuk ezeket a technikákat! Ráadásul fennáll annak a lehetősége, hogy elvész a fókusz a lényegről, az őszinteségről! Hiszen a hangsúly már nem azon lesz, hogy mit mondott, aki őszinte mert lenni, hanem hogyan! Egy kibújási csiki-csuki játékká válhat: „Igazad van, drágám, de nem jókor mondtad, nem megfelelő szavakkal, nem jó hangsúllyal…”

Az, akit érint a kritika, a negatív vélemény, be kell látnia, hogy nem volt könnyű a másiknak, akit a jószándék vezérelt, előhozakodnia ezzel. Becsüljük meg az őszinteséget! Vannak olyan kapcsolatok, házasságok, családok, amelyekben ez hiányzik! Amikor az egyik fél, családtag előáll egy őszinte gondolattal, még akkor is, ha kritika, negatív vélemény, még akkor is, ha addig nem tette, nem ez volt a jellemző a környezetében, de akkor, abban a pillanatban az egy csoda! Hiszen megszületett az őszinteség, ami azelőtt nem volt. Kibújt egy szép, jó szándék, ami lehet, fájó, de ha jobban a mélyére megyünk annak, miért is tette, rájövünk, mennyire nehéz volt neki, mert tudta, fájdalmat fog okozni a másiknak, de mivel tiszteli és szereti őt, a nehézségek ellenére mégis elmondta az igazat – ez a tett pedig arról tanúskodik, hogy fontos neki a párja vagy a családtagja. „Rájövünk, talán ez az, ami összetart és megment bennünket”.

Korábbi részek:

A férfi-nő kommunikációjában ez lenne a legfontosabb!

Ilyen kényes témákban is őszinték tudunk lenni?

Két ember között a legrövidebb út...

„Kátyúzzuk” naponta kapcsolatainkat!

Kapcsolatban van ideális pillanat az őszinteségre?

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk