Nem a sikerektől leszünk kiegyensúlyozottak!

Hogyan lehetnék egyensúlyban, amikor annyi gondom és dolgom van, sok a stressz, nagy a sebesség! Várjuk, hogy lassuljon, reméljük, hogy lesznek nyugodtabb idők, eljöjjön a kiegyensúlyozottság ideje is… Rohanás közben várunk erre…

A körülményeink folyamatosan változnak. Hajlamosak vagyunk a nehézségeinkre fókuszálni, kevés jelentőséget tulajdonítani a sikereinknek. Pedig mindkettő a belső energia-háztartásunkra hat. A sikerek energiát hoznak, a nehézségek energiát igényelnek. Ez soha nem kerül egyensúlyba magától. Hatványozottan nem, mert a nehézségeinket hajlamosak vagyunk felnagyítani, a sikereink által hozott energiákat meg ignorálni. Továbbá a sikerekhez is előbb energiát kell befektetnünk… A mérleg elbillenni látszik a nehézségek, az energiaigény irányába, sőt ez állandósulni látszik.

Várhatjuk, hogy a körülményeink kiegyensúlyozódjanak és ezáltal mi is nyugovópontra kerüljünk? Nem nagyon… Felmerül a kérdés, hogy mitől lehetünk kiegyensúlyozottak? Mi, vagy ki kell ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyek én? A nehézségeket nem a sikerek egyensúlyozzák ki. A nehézségeim és a sikereim ugyanabban (az egyik) serpenyőben vannak! Az egyik serpenyőt húzzák (és emelik) a körülményeim, a másikat ellensúlyozom Én. Az természetes, hogy a körülményeimet menedzselem. Megoldom a problémáimat, örülök a sikereimnek – ez megy a tehetetlenség miatt is hisz a mindennapok sodrása ezt rám kényszeríti.

Cikkajánló: Így él egy kiegyensúlyozott Férfi!
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Ha viszont boldogulni akarok, érdemes a fókuszomat bővíteni egy felismeréssel: Önmagamat is menedzselnem kell! Nem a körülményeimet kell kiegyensúlyoznom, hanem Önmagamat! Be kell látnom, hogy mindig Én kellek ahhoz, hogy kiegyenlítsem a folyton változót! Magamnak kell megteremtenem a kiegyensúlyozottságomhoz szükséges energiát! Nincs kire várnom, nem jönnek jobb idők, nincs üresjárat. Változó időben Én befolyásolom a hozzáállásomat, Én alkalmazkodok a realitásaimhoz, Én fogadom el, Én teszek meg mindent, Énrám, a belső erőmre lesz mindig szükség, ha egyensúlyba akarok kerülni, nekem kell megtalálnom a saját megoldásomat! És ezért egyedül Én – a belő kormányos – vagyok a felelős!

Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója,
a Férfienergia, A megbízható férfi bestsellerek és a Teremtő tűz sikerkönyv szerzője

Fotó: Fatih Altas on Unsplash

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk