Ma nehezebb férfivá válni, de nem lehetetlen!

Miért kell újraindítani a férfivá válás útját?

A hagyományos élet segítette a férfivá válás útját, mert kötelezte a fiúkat, hogy tudást sajátítsanak el, teherbírást, kitartást, munkát: megtanultak fát vágni, lovat patkolni, vetni, aratni stb. Ily módon megszerezték a felelősségvállaláshoz szükséges belső erőt (erről IDE kattintva olvashatsz többet). Tudták a férfiak, ha a fiúkból nem faragnak férfit, a férfitársadalom nem fogja őket férfiaknak tekinteni, elismerni – mondta Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító –, a nők sem fognak látni bennük társat, szövetségest. Így a fiúk csak elkallódnak a világban. A Férfivá válás fontos téma volt, mindig is a férfiak igazgatták a fiúkat ezen az úton.

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

A városokba való költözés, a városi lét semmire sem kötelezi a fiúkat. Alig van férfiminta otthon, a családokban – a munkába való menekülés, túlórák és a válások miatt –, az iskolákban – mivel egyre kevesebb férfi választja a pedagóguspályát –, hiányzik a férfiak fiúkkal szembeni követelményrendszere, ráadásul az életben sincsenek olyan elvárások velük kapcsolatban, mint amilyenek voltak a hagyományos életben, ami segítene nekik megszerezni a felelősségvállaláshoz szükséges belső erőt.

Fontos, hogy városi körülmények között újraindítsuk a Férfivá válás útját; mindannyiunk – férfiak és nők – érdeke, hogy a kapcsolatok, házasságok, családok felelősségteljes, megkérdőjelezhetetlen pillére legyen a férfi.

A témát folytatjuk, de olvashatsz még ehhez hasonló, ezzel kapcsolatos cikkeket férfiak (A férfi útja, Férfiérték történetek) és nők tollából (Az FK Női Támogatói Köréből) is!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk