Különbség apai és anyai szeretet között

Halljuk, olvassuk, hogy az apai szeretet feltételhez kötött, az anyai viszont nem. Miről is van szó pontosan?

Az anyai szeretet befogadó, gondoskodó, de az apai szeretet mégiscsak teljesítményalapú érzelem – a férfiak ebben a „kódrendszerben” élnek. Hiszen feladat, problémamegoldás, teljesítmény és verseny van. Ha van teljesítmény, akkor az apa jutalmaz, ha nincs, akkor nem!

Ma mindenért megdicsérik a szülők a gyerekeket, azonban így elveszítik a teljesítményérzetüket. Nem tudják, mi is valójában az igazi teljesítmény. Nem baj az, ha anya dicsér, az apának sem kell mindenáron visszafognia magát, viszont jó, ha megjelenik az az attitűd, mely szerint bizonyos szintet el kell érni, és ami után azt mondhatja az apa a gyermekének, hogy „igen, ez jó!” Ennek akkor külön súlya lesz.

A feltételes apai szeretet tehát nem ördögtől való, de csínján kell ezzel bánni!

Hallgasd meg az előadást!

Indítsd el az alábbi videót, és hallgasd meg BEDŐ IMRE, a Férfiak Klubja alapítójának erről szóló előadásrészletét, mely az ÖtvösMűhely című rendezvényünkön, a férfi-nő őszinte párbeszédének helyén hangzott el. A teljes videó REGISZTRÁCIÓT követően IDE kattintva tekinthető meg.

Fotó: Dani_vr via Foter.com / CC BY-SA

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk