„Kátyúzzuk” naponta kapcsolatainkat!

Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító találóan kátyúkhoz hasonlítja a kapcsolatokban kialakult, de őszintén meg nem beszélt problémákat. Ezek a gödrök kezdetben kicsik, de napról-napra csak mélyülnek… Mi a megoldás?

Ha a kapcsolatokban lévő problémákat nem beszéljük meg őszintén, mert el akarjuk azokat kerülni, elfeledkezünk róluk stb., az olyan mint az elhanyagolt kátyúk… Életünk közös útján. Ezeket a gondokat napközben sokszor átrágjuk magunkban, hozzáképzelünk olyan dolgokat is, amelyeknek lehet, nincs is közük a valósághoz, így – maradva a hasonlatnál – a kis kátyúk egy idő után mély gödrökké válnak a fejünkben. Mivel nincsenek betömve – azaz a problémák őszintén feltárva, megbeszélve, közösen megoldva –, egyre mélyebbek és mélyebbek lesznek, akkorák, hogy inkább azt mondjuk, bele sem kezdünk, hiszen annyira ijesztő és bonyolult lenne.

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

Várunk Bedő Imre Férfiak Klubja alapító, bestselleríró őszi előadásaira. Kattints a képre a részletekért. Erős közösség. Új felismerések. Egy értékrend.

Mindig arra várunk, hogy egyszer eljön az idő, amikor „aszfaltozhatunk” – utazás közben, vagy miután végre kipihentük magunkat, de lássuk be, ilyen nem lesz. Arról álmodozunk, hogy akkor majd minden gödröt egyszerre betömünk, és utána minden a helyére áll. De az „aszfaltozásra” végül soha nem kerül sor. Vissza kell térni a „kátyúzáshoz”! Tehát amikor kicsi a gödör, azon nyomban tömjük be! Erre mondták régen az öregek, hogy soha ne feküdjünk le haraggal! Tehát még aznap oldjuk meg az adott problémát, még aznap beszéljük át a párunkkal őszintén, még aznap kérjünk elnézést, ha kell… És az, aki megharagudott, fogadja el a bocsánatkérést, ha szükséges, engedjen, ő se hagyja, hogy a gond megoldatlan legyen, tegyenek közösen pontot ennek végére – még aznap! Ne maradjon holnapra, mert telik az idő, és amikor este hazaérünk, más közben kialakult problémákról is beszélni kellene, eközben a be nem tömött kátyú ott marad, mert elodáztuk, és minden nap egyre mélyebb lesz.

Jó, ha életformává válik az őszinteség, mert akkor állandó, fenntartható, „üzemeltethető”. Ha nem így lesz, folyton csak halogatni fogjuk azt a „megfelelő alkalmat”, egy idő után pedig elkerülni, majd menekülni előle, és a várva várt idő, pillanat, nap pedig sose fog eljönni. Ennek pedig tudjuk, mi lesz a vége.

Korábbi részek:

A férfi-nő kommunikációjában ez lenne a legfontosabb!

Ilyen kényes témákban is őszinték tudunk lenni?

Két ember között a legrövidebb út...

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk