Ilyen kényes témákban is őszinték tudunk lenni?

Amikor kényes témákban akarunk őszinték lenni, általában akkor ütközünk problémába. Melyek ezek a témák? Erre válaszol most Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító.

Korábbi bejegyzésünkben arról volt szó, hogy a férfi-nő kommunikáció bár állandó téma a magazinokban, könyveket is írnak erről, tréningeket fejlesztenek ki erre vonatkozóan, azonban fontos lenne, hogy a téma kapcsán az őszinteség is nagy hangsúlyt kapjon. Hiszen enélkül egy beszélgetésnek sincs értelme, hiába a sok cikk, kiadvány, kommunikációs módszer, technika… – mutatott rá Bedő Imre. Ha őszinték vagyunk, általában nem akkor van probléma, amikor pozitív véleményt fogalmazunk meg, nyíltan elmondjuk a másiknak, tetszik nekünk, vagy nagyon szeretjük őt. Akkor van gond, amikor kritikát mondunk, negatívan nyilatkozunk, tehát amikor kényes témákban beszélünk egyenesen. No de melyek ezek a témák?

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

Ha élőben hallgatnád meg Bedő Imrét, regisztrálj és gyere el a november 8-ai Közös kassza, külön kassza? A páros pénzügy praktikája című előadására, a Férfiak Klubja „Ötvösműhely” nevű sikerrendezvényének következő alkalmára:

RÉSZLETEK

A kényes témák közé tartoznak az anyagiak, a túlsúly, az életmód, a ritmusbeli különbségek. Utóbbi egy kis magyarázatot igényel: nehezen egyeztethető össze egy kapcsolatban az, ha az egyik inkább éjszaka aktív, a másik viszont nappal, vagy ha az egyik a hegyet szereti, a másik a tengert stb. Megpróbálhatják ugyan, de ez állandó feszültséget fog jelenteni. A közös ritmus tehát fontos, azonban ha nem sikerül ezt kialakítani, fontos kérdés, vajon tudnak-e majd erről őszintén beszélni, ezen belül arról is, milyen konfliktusokat szül egy ilyen helyzet.

Talán sokakat meglep majd, de kényes téma a család is (anyós, após, testvérek…) Továbbá a gyereknevelési elvek, a szexualitás. Sőt, a házasságok olyan apróságokon is elcsúszhatnak, mint a higiénia, az ápoltság hiánya – amikor nem beszéljük meg ezt őszintén, nyíltan!

Nagy kérdés, miért nem tudunk ezeken a kényes témákon átlendülni, milyen bátorság, és milyen fogadókészség kellene ehhez. Kövessétek a sorozatot, nagyon sok kérdésre fogunk választ kapni a férfi-nő kommunikáció, illetve őszinteség kapcsán! Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra (kattints IDE!), majd koppints a harang ikonra, hogy ne maradj le a következő videóról!

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk