Így él egy kiegyensúlyozott Férfi!

Az energiabevitel nélkül fennmaradó egyensúlyi állapot a harmónia. Nekünk nemigen adatik meg. Mindig történik valami, amit nekünk kell kiegyensúlyozni. Az egyensúly mindig instabil, fenntartása állandóan energiát igényel. Vajon hogy csinálják a kiegyensúlyozott emberek? Mi a sikerük titka?

Minél kisebb kibillenést engedünk, annál kisebb energia kell az egyensúly visszaszerzéséhez. Azaz minél erősebben fogjuk a kormányrudat, annál kevesebb energiaveszteséggel kerülünk vissza a helyes útra. Ha viszont bedobjuk a gyeplőt a lovak közé, akkor hamar azon vesszük észre magunkat, hogy túl nagy a kilengés, már nincs elég erőnk visszatérni a jó kerékvágásba és irány a lejtő. Aki volt már lejtőn, az meg már tudja, hogy csak az alján van megállás. És onnan rettenetesen nehéz visszakapaszkodni!

Jó tudni tehát azt, hogy a kiegyensúlyozottság fenntartásához komoly belső erő kell. Ez az erő az, ami ellenállhatatlanná teszi a kiegyensúlyozott embert. A tartás, ami ahhoz kell, hogy újra és újra kiegyensúlyozzunk minden jó és rossz külső történést belül, magunkban. Ha meg már megszereztünk egy viszonylagos egyensúlyt, akkor jó, ha vasmarokkal tartjuk és a legkisebb kibillenésre is reagálunk, nem engedünk, nem lazítunk.

Cikkajánló: Nem a sikerektől leszünk kiegyensúlyozottak!
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Ez izzadságszagúnak tűnhet. Az is lesz, hacsak nem tesszük életformává. Ha belső tartásunkat, élességünket állandóan gyakoroljuk, és lehetőleg nem veszítjük el, ha hobbinkká válik irányítani az életünket, akkor még élvezni is fogjuk a kiegyensúlyozottság kötéltáncát. Az így gyakorolt belső erő teszi a Férfit, akire mások is rábízzák magukat, hogy vigye őket át a kötélen. És Ő megteszi! És élvezi, mert ez nem egy különleges, kampányszerű erőfeszítés, hanem egy szokásos: Ő így él. Csak Ő tudja, hogy a kiegyensúlyozottság energiamérlege pozitív: több energiát hoz, mint amennyit a fenntartása követel!

Ez senkinek nem megy ennél könnyebben. Lehet szeretni, vagy utálni - az életmód teszi a kiegyensúlyozottságot és ezáltal a tartást, a kisugárzást és magát a Férfit!

Idézet Bedő Imrétől, a Férfiak Klubja alapítójától,
a Férfienergia és A megbízható férfi című bestsellerek szerzőjétől

Fotó: Designed by Freepik

Küldés
Hozzászólások (1)
  • ...

    Ildy0310

    2019. január 10 14:30
    Hogy mi ad tartást, és kisugárzást a Férfinak? Egyszerű a válasz rá, a gondolkodó értelem. Miért ? Mert a mély gondolatok megértéséhez és mérlegeléséhez szükséges erőfeszítés tágítja az értelmet. Mélyen leáshatunk az igazság bányájába, és lélekgazdagító, drága kincseket gyűjthetünk. Így lehet elsajátítani az igaz biztos utat, amin járnunk kell, hogy miként éljünk és hogyan haljunk meg. Nincs nagyobb áldás a teremtésben, mint egy gondolkodó, értelmes férfi, akiből nem más sugárzik,mint az értelem...
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk