Hibák és megoldások – Borotválkozás

Való igaz, hogy a férfiak is szeretnek ápoltan kinézni és nincs is abban semmi férfiatlan, ha valaki ad magára, gondot fordít a külsejére. Óriási hibát követ el viszont az a férfi, aki nőktől szeretné eltanulni a szépségápolási trükköket, mint ahogyan erre a saját káromon kellett rájönnöm.

Egy alkalommal ugyanis olyan helyzetbe kerültem, hogy nem volt nálam a saját borotvám, csak egy vadi új női intim-borotva, amit senki nem használt még se lábra se sehova máshova. A helyzet megkövetelte, jól ápoltan jelenjek meg, ezért elhatároztam, ahelyett, hogy az időmet vesztegetném egy férfiborotva felhajtására, megborotválkozom inkább a női intimborotvával. Ha a nők lábszőrére jó, akkor az én arcszőrzetemre is jó lesz – az arc mégiscsak nemesebb testrész, mint a láb.

Ma már tudom, hogy ez tévedés.

Az eredmény ugyanis katasztrofális lett, a fontos eseményen ugyanis öltönyben, nyakkendőben – és foltos képpel jelentem meg.

Bár az arc valóban nemesebb testrész, mint a láb, ám egy férfi arcszőre – mint megtudtam – sokkal erősebb, mint egy nő lábszőre. A keményebb szakállszáll olyan erős, mint egy hasonló vastagságú rézdrót. Borotvapenge legyen a talpán, amelyik ezzel hosszú távon is megbirkózik.

Kemény, mint a borotvaacél

A Panasonic csinált egy tesztet, amelyben az ES-LV9Q és az ES-LV6Q borotvák pengéjéhez használt acélból készítettek japán kardot a hagyományos eljárással, ahogyan az apáról fiúra, mesterről tanítványra száll már évszázadok óta.

A Juja Nakanisi mester által készített kardot odaadták a modern Japán jelenleg leghíresebb kardforgatójának, Isao Machii iaidó mesternek.

A mester le volt nyűgözve. Repülő teniszlabdákat és 6mm-es airsoftgolyókat (!) felcsavart tatami szőnyegeket és rézdrótok tömkelegét vágta el a karddal, amelyen néhány kisebb karcoláson kívül lényegi kopásnyom nem volt látható. 

És míg a klasszikus japán kardot gyakorta kell tisztítani, mert hamar megkapja a rozsda, addig a Panasonic pengeacél kardja a rozsdának is ellenáll.

Ilyen penge van a két új – az ES-LV9Q és az ES-LV6Q borotvában, amelyek nemcsak a kemény szőr, hanem a borotválkozással kapcsolatos egyéb nehézségekre is megoldást kínálnak. Nekem például az állkapcsom és nyakam között van egy rész, amit sosem voltam képes teljesen simára leborotválni. Bárhogy próbálkoztam, hamarabb pirosodott ki a bőröm és/vagy serkedt ki a vérem, minthogy olyan simává tudja varázsolni azt a területet, mint az arcom más részeit.

Egy ES-LV9Q boldog tulajdonosaként ez a problémám is megoldódott. A cég által kifejlesztett Multi-Flex 5-D borotvafej ugyanis 5 irányba képes mozogni, az ötpengés vágórendszer és a három egyedi egyengetőlemez pedig együttes erővel eléri és levágja a legelfekvőbb, a legrejtettebb, a legmakacsabb szőrszálakat is.

Teszik pedig mindezt úgy, hogy a borotvák érzékelője automatikusan alkalmazkodik a sörték sűrűségéhez, és annak megfelelően állítja be a motor teljesítményét, így az arcbőrt sem éri fölösleges terhelés. Az eredmény pedig olyan sima arc, amilyet mindig is szerettem volna, bőrirritáció nélkül és rendkívül gyorsan, mert a borotva motorja percenként 14 000 fordulattal hajtja a pengéket.

Krúdy Tamás

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk