Ez a különbség az apai és az atyai felelősség között!

Miről szól az atyaság? És az atyai felelősség?

Korábban beszéltünk a férfiak különleges felelősségéről, az értékeken alapuló férfiminta átadásának fontosságáról, amire csakis a férfiak, az apák képesek. Azok az értékek, amiket átadunk a jövő generációnak, tovább élnek; apaként tulajdonképpen így visszük, örökítjük át magunkat a jövőbe.

Az apai felelősség lényegi kérdés, az atyai felelősség viszont más dimenzió, tágabb körű – mutat rá Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója, a nagy sikerű Férfienergia című könyv szerzője. Atyaként felelős vagyok az egész teremtett világért. Mindenért, ami körülöttem van. Nemcsak a családomért, hanem a környezetemért, társadalomért.

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

A jó gazda szeme hizlalja a jószágot – lehet, ismerjük a régi mondást, de a jelentését is? Nem az a jó gazda, aki csak az alapmunkát végzi el, hanem az, aki figyelemmel kíséri a környezetében lévők életét, minden feladatot észre- és kezébe vesz, valamennyit megoldja, mert tudja, attól épül a világ. Atyai felelősséggel élni ma annyit tesz, hogy teljes felelősséggel élünk, nemcsak a munkahelyen, nemcsak a házasságunkban, a családunkban, hanem kisebb és tágabb környezetünkben, közösségünkben. Nehéz így élni, de az energiamérlege pozitív! Sok energiát igényel, de az eredménye többet hoz! – zárta gondolatait Bedő Imre.

L. N.

Fotó: Baby photo created by freepik - www.freepik.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk