Esszenciális dalok és gondolatok Kowalskytól

„Érdekes, de a házasságom előtt meggyőződésem volt, hogy nekem nem az az életfeladatom, hogy gyermekeim legyenek. Aztán nagyon különleges tanítások sokaságával érkezett meg az életembe a párom, aki egy teljes világot mozdított át bennem. Így most ott tartunk, hogy nemhogy van családom, hanem nagy családom van!” – árulta el a közelmúltban Kowalsky, a Kowalsky meg a Vega zenekar frontembere, négy gyermek édesapja, aki szerint nagyon fontosak a közösségek.

„Ami kicsiben történik, az fog nagyban is – véli a népszerű énekes-szövegíró. – Az univerzum olyan, mint az emberi test. A sejtek összessége együtt dolgozva felépít valamit. Az emberiség egy nagy építmény, és a test akkor egészséges, ha a különböző szervei azok. Ezért a sejtek önmagukban is tiszteletet érdemelnek. Ha én például a tüdőnek vagyok az egyik sejtje, akkor természetes, hogy elsősorban a tüdőért dolgozom, mert ezt a feladatot adta a sors, az Isten. Csak így tehetek valamit az egész test egészségéért. A család és a nemzet tehát az egyes sejtek szemszögéből is igen lényeges.”

A Kowalsky meg a Vega már nem egyszer töltötte meg zsúfolásig a Budapest Sportarénát, azaz nyugodtan mondhatjuk: maga az együttes is népes közösséget – ha úgy tetszik, egy szép nagy családot – mozgat meg, tart össze a muzsikájával, dalszövegei üzenetével. „Pedig nem is az az izgalmas, hogy itt valami olyasmi hangzik el, amit ne hallottak volna máshol az emberek, hanem az, hogy egyáltalán van olyan lehetőség, hogy elmennek szórakozni, és közben az élet dolgairól meditálnak” – vallja a művész. Ezek a lehetőségek járvány idején korlátozottak, ezért is jó, hogy otthon is van mit hallgatni Kowáéktól: CD-gyűjtemény jelent meg Esszencia címmel, régi és új dalokkal az ősz derekán.

A három lemezből álló kiadvány 50 alapszerzeményt tartalmaz Kowalsky 30 éves munkásságából. Bátran hallgathatják apák és fiúk – külön is, de még jobb, ha együtt –, hiszen a nóták mondanivalója aligha ellentétes azzal a gondolatisággal, amit férfiként a következő generációnak is át kívánunk adni. S hogy mit tud maga Kowalsky átadni a négy gyermekének mindabból, amiről a friss Esszencia CD-k is szólnak? „Csak azt, amit látnak, amit tényleg meg is valósítok, ami nem diszharmonikus azzal, amit hallanak tőlem. Mert hiába akarnám a legtisztább tanítást átadni, ők egészben nézik a filmet, és ez így helyes. Ez egy jó tükör, hogy hol is tartok valójában. A gyerekeimen vissza tudom nézni, és néha bizony kerekedik a szemem! Ez benne a szépség, hogy nekik nem lehet hazudni. Ahogyan élsz, azt veszik át, vagy ha az diszharmonikus, akkor az ellen lázadnak majd, amikor eljön az ideje…”

Dr. Szász Adrián

Cikkajánló: A vásznon hősök – az életben egyedülálló apák 
 További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Fotó: http://kowa.hu/wp-content/uploads/2019/09/70382229_3025921364116889_6282971451020541952_n.jpg?gid=10

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk