Élet Alain Delonon túl – 7 jó tanács az ismerkedéshez fiatalon

Szinte minden héten vetíti valamelyik tévécsatorna a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? című vígjátékot, melynek címén rendre megakad az ember szeme, ám kevesen vagyunk rá igazán kíváncsiak, mert őszintén: ki akarja tudni a kérdésre a választ? Sokkal érdekesebb volna például arról filmet forgatni, hogyan szerezzünk meg, azaz – mivel nem birtokolni szeretnénk! – miként nyűgözzünk le mondjuk 7 őszinte lépésben (nem is kell 10) egy hölgyet. Akár a kiszemelt lányt a gimnáziumban, főiskolán, egyetemen, mert a diákélet a nagy találkozások, ismerkedések időszaka.

1. A kedvező első benyomáshoz nem árt, ha vonzónak talál a másik, és ez nem azon múlik, Alain Delonnak születtünk-e, vagy hogy van-e pénzünk a legmenőbb cuccokra. Sokkal fontosabb a higiénia és az igényesség, vagyis a mindig ápolt, tiszta – sőt, ha lehet, kellemes illatélményt, de nem fullasztó parfümfelleget magunk után hagyó – megjelenés. Ruházatunk ne drága legyen, csak nekünk drága, azaz figyeljünk rá oda. Ha magunkra figyelünk, az azt fogja üzenni a lánynak: vele is ezt tennénk.

2. Legyünk magabiztosak, ami persze keveseknél születési adottság, de bizonyos fokig elsajátítható. Magabiztosságot kölcsönöz például a humor, de az is, ha nem fecsegünk pont nélküli, vesszőkkel teletűzdelt mondatokban, hanem megnyugtató hangsúllyal, egyszerű üzenetekkel operálunk. Az sem baj, ha a nekünk címzett kérdésekre adandó válaszainkkal várunk egy picit, átgondoljuk őket, mielőtt megszólalnánk. A mosoly alátámasztja a magabiztosságot, a másik felet visszamosolygásra ösztönzi.

3. Előbbihez kapcsolódik a jó arányérzék, azaz ne legyünk se túl kevesek, se túl sokak! Szuper, ha hagyunk magunkban titkokat, melyek minket rejtélyessé, a velünk csevegő lányt kíváncsivá teszik a személyünket illetően, de azért adagoljunk információmorzsákat, a zárkózottság ugyanis egy idő után unalmas, taszító lehet, egyoldalúvá teszi a kommunikációt, nem hagy jó nyomot a másikban.

4. Arányérzék kérdése az is, hogy legyünk kedvesek és segítőkészek, de ne a mindig kéznél levő típusok, mert ez más skatulyába fog helyezni, nem az elérni vágyott férfiéba, hiszen máris elértek minket. Ha a másik fél közelít hozzánk, fogadjuk nyitottan, barátsággal, de még jobb, ha nem az ő kérésére segítünk valamiben, hanem magunktól vesszük észre, hogyan tehetjük könnyebbé a napját. Más egy ki nem mondott gondolat, kívánság, mint egy felkérés, kvázi megbízás teljesítőjének lenni.

5. El is érkeztünk oda, hogy ne várjunk a sült galambra, azaz legyünk bátor kezdeményezők, de ne nyomuljuk túl magunkat! Az első lépés akkor vagány, ha váratlan, ha meglepő, ha egy nehéz, akár kellemetlen helyzetet old meg vagy fel egy jó és, vagy vicces gesztussal. De fontos, hogy ne várjunk érte mindjárt jutalmat – telefonszámot, randevút stb. – a lánytól, hiszen önzetlenül törődtünk vele.

6. A mosolyt mint „mágnest” már említettük, de hasonlóan lenyűgöző lehet maga a szemkontaktus is, ami nem azt jelenti, hogy farkasszemet nézve kell megigéznünk, „legyőznünk” a másikat, hanem, hogy érdemes hagynunk: a lelke tükrétől a lelkünk tükréig tartó sávban közös rezgés alakuljon ki. Ha így beszélgetünk vele, szinte megszűnhet a külvilág, pár (másod)percig csak egymásra figyelhetünk. Az ilyen pillantássorozatra később sokan újra vágynak, mert jól érezték magukat az atmoszférában.   

Cikkajánló: Mi különbözteti meg a férfiakat a fiúktól?
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

7. Végül, de nem utolsó sorban: mindig adjuk magunkat! Ez nagyon fontos, mert megalapozza az előző pontokból a magabiztosságot, az őszinte szemkontaktust és a mosolyt is, hiszen nem kell szerepet játszanunk, amelyből váratlan helyzetben kieshetünk, nem kell korábbi füllentésekre, nagyotmondásokra emlékeznünk, hogy legközelebb is ugyanazt vagy annak a folytatását adjuk elő. A nők – noha bírják Alain Delont és társait – alapvetően nem egy színészre vágynak a magánéletben.

Dr. Szász Adrián

Fotók: Christmas photo created by master1305 - www.freepik.com

Food photo created by cookie_studio - www.freepik.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk