Egy férfi a mai kor viszontagságainak is ellen kell álljon – Kassai Lajos

Kassai Lajos rámutatott, egy férfi ma is ellen kell álljon mindannak, ami nem képvisel értékeket.

Egy békát meg lehet főzni. Ha forró vízbe dobod, kiugrik abból, de ha hideg vízbe tesszük, és lassan melegítjük, meg lehet főzni. Ugyanígy vagyunk mi is ezzel… A lassan adagolt „mérget” elfogadjuk. „Ha felidézzük, mi zajlott le a kereskedelmi csatornákon az elmúlt 25 évben, felismerjük: »a béka megfőzése«!” – mutat rá Kassai Lajos. Látjuk a celebeket, az értéktelen, erkölcstelen sorozatokat a televízióban, és már csak legyintünk rájuk…

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

A médiában, reklámokban, különböző műsorokban hallottak, látottak, olvasottak hatására lecserélünk fogalmakat, kifejezéseket, mondásokat, illetve azok jelentéseit. Különbség van az »élj a mának« és az élj a mában üzenete között. Sokszor halljuk: „Légy hű önmagadhoz!” Jól hangzik, de téves! Kassai Lajos hangsúlyozza, a hűség egy rajtunk kívüli eszmére kell vonatkozzon: „Legyünk hűek az igazsághoz!”

Olvasunk a világsztárokról, nézzük őket a tévében, hallgatjuk a rádióban, követjük a közösségi médiában. Megszerettetik velünk őket, miközben nem egyről tudjuk, kábítószerfüggők, sőt, van, aki hivalkodik is ezzel. „Kell ennél jobb reklám a drognak? ” – kérdezi Kassai Lajos. Mindenki tudja, hogy a kábítószer káros, hovatovább halálos, mégis ha egy szupersztárról van szó, mindez nem számít, hiszen rajonganak érte. Egy drogos szupersztár a kábítószer legjobb reklámja – kell ennél jobb „trükk” a métely terjesztésére?

Milyennek kell lennie egy mai férfinak? Olyannak, aki ezeknek ellen tud állni, és azt mondja, nem a mának kell élni, hanem a mában, ne önmagadhoz légy hű, hanem mindahhoz, ami önmagadon túlmutat – értékek, elvek –, alapvetően ezek a férfitörekvések.

Korábbi részek:

Kassai Lajos véleménye a hírnévről és a világsztárokról, köztük Matt Damonról

„Ha rossz a közösség, rossz lesz az ember”

Ez az, ami a legnagyobb erőt jelenti!

A Lovasíjász sikere nem a filmben lévő nyomásban van, hanem...

„Képzelet nélkül lehet képezni?”

Bárhol megállod a helyed, ha tudsz erre támaszkodni!

„A férfitulajdonságok szerzett tulajdonságok”

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk