Boldogságképes felnőttek csakis így lehetnek!

Miért van az, hogy sokunk a munkahelyén – úgy ahogy – jobban boldogul, mint a magánéletében? Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító rávilágít, mi kezdett el végletesen hiányozni a kapcsolatokból, házasságokból, családokból – és ez a gyermekeink boldogságát is meghatározza felnőttkorukban!

Az iskolarendszer leginkább munkavállalókat képez. Ezért a munkahelyeken, szakmailag valamiféleképpen boldogulni tudnak az emberek. Ahol végletesen tönkre tehetik az életüket, az nem más, mint a magánélet – hívta fel a figyelmet Bedő Imre. Ha nincsen mintánk arról, hogyan éljünk a párunkkal szövetségben, hogyan tehetjük értelmessé az életünket, akkor boldogtalanná válunk!

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

Férfiként különleges felelősségünk van. Erről már korábban beszéltünk: A férfiak különleges felelősséggel rendelkeznek! Az értékes férfimintát csak mi tudjuk átadni a jövő generációknak – mely a fiúkat a férfivá válásban segíti, a lányokat pedig abban, milyen valós értékeket keressenek felnőttként a párjukban. Ennek, illetve a férfi-nő együttműködés mintájának az átörökítése kapcsolódásképessé teszi a két nemet. Ha mindezt át tudjuk adni gyermekeinknek, boldogságképessé válnak. Az iskolarendszer megtanítja a fiatalokat arra, hogyan legyenek munkavállalók, azonban azt, hogyan boldoguljanak a magánéletben, mi kell megtanítsuk nekik. Ehhez kell egy Férfi és egy Nő. Ha nem tudjuk átadni a két nem közötti értékes együttműködés mintáját, akkor tulajdonképpen mi tesszük boldogtalanná a gyermekeinket. Felnőttként képesek lesznek arra, hogy elmenjenek dolgozni, azonban nem lesz amiért.

L. N.

*

További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Fotó: Broesis on Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk