18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Mikor születtél?

Az egyéjszakás kalandok milyen hatással lehetnek a férfiakra?

Megéri-e az egyéjszakás kalandok végtelen üldözése?

Az egyéjszakás kalandok hajkurászása, csajozás hajnalig. A legtöbb férfinak van ilyen időszak az életében. A kérdés azonban az, mi a hatása ennek az életükre, és szólnak-e valós érvek az apaság határozott megkezdése mellett?

Nem arra keressük most a választ, hogy baj, vagy nem baj, ha valaki még a házasság előtt megismerkedik-e a „férfias kötelességek ellátásának művészetével”, hanem hogy meddig lehet ezt kötődések, tartalom nélkül tenni, mielőtt rossz hatással kezd lenni a férfi életszemléletére, jellemére?

Érdemes ezzel a témával is foglalkoznunk, hiszen napjainkban úgy váltogatják az emberek a partnereiket, mint más az alsóneműjét. Megéri? Mit veszíthetnek azok, akik csak ennek élnek?

A nemi életnek alapvető funkciója van életünkben, nem csak az örömszerzés a cél vele. A férfiak és a nők ehhez való hozzáállása eltérő, ezért is van az, hogy a nők többsége megbánja az egyéjszakás kalandokat, míg a férfiak azt bánják, hogy nem volt több kalandban részük –, de férfiként is van egy bizonyos limit.

Milyen hatása van a túl hosszú szinglilétnek a férfiakra, és miért érdemes belevágni a gyerekvállalásba egy ponton túl?

Ha túl sok időt – akár éveket – töltünk kalandozással, akkor romolhat a tartalmas kapcsolatok kialakítására való képességünk. „Függővé” válhatunk a gyors kalandoktól, esetleg nem alakítjuk ki az együttműködés, párbeszéd, kommunikáció szükséges képességeit, amelyek elengedhetetlenek egy kapcsolatban. A kalandok iránti állandó késztetés miatt esetleg nem maradunk hűek, folyton késztetést érzünk, hogy félrelépjünk.

Ami még rosszabb: esetleg azt gondolhatjuk, hogy a nők „csak erre vannak”, és nem is keresünk tartalmas kapcsolatot. (Mondjuk nem sok aggódni valója lehet az átlag európai férfinak, hiszen egy felmérés szerint életében általában maximum 6 nővel fekszik le).

A nemi élet végső célja a gyerek, és a gyereket párban, házasságban, családban nevelni, hogy egészséges mintát vihessen tovább.

Cikkajánló: Lehet-e egynél többet szeretni? • Kell-e beszélni a szexről? 
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

A végtelen egyéjszakás-sorozat olyan, mint az étel nélküli fűszer: mindenről szól, csak a valódi tartalomról, a lényegről nem

Nem is kell csodálkozni, hogy a férfiak egy jelentős része depresszióról számol be az egyéjszakás kalandok között eltöltött hosszú idők után. A „biológiai óra” pedig a férfiaknál is ketyeg: aki 40 éves koráig nem vállal gyereket, annak a nemzőképessége „drasztikusan csökken” a következő években.

Az érvek tehát tömörek és világosak: a végtelen kalandhullám rontja az esélyeinket a tartalmas kapcsolatok kialakítására, és ráadásul az időből is kifuthatunk. (Bizony, férfiként is!)

Egy ponton túl érdemes megállapodni, fel kell nőni, mielőtt családot alapítanánk.

Van, aki megmarad az alkalmi együttléteknél, de van, aki elköteleződik, és többet akar.

És ez a több nagyobb felelősséggel is jár: hiszen már tudja, mi a felelősség, és képes többet vállalni, mert van értelme, tartalma.

V. L. B.

Fotó: macadam13 on Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk