A tévedés jó és hasznos. Tévedj nyugodtan és sokat – ez a fejlődés záloga!

A tévedés jó és hasznos! Tévedj nyugodtan és sokat – ez a fejlődés záloga! Ha biztos vagy abban, hogy tévedni is fogsz, többé nem gátol a tévedéstől való félelem. Ha sokat tévedsz, az biztosan mutatja azt, hogy sok döntést hozol. És azt is, hogy zajlik az életed…

A rossz döntés is jobb mint a nem döntés. Minden nagy vezető tudja, hogy a rengeteg döntése közül sok lesz a téves. De megnyugtatja Őket az a tudat, hogy végzetes hiba kevés van. Majd minden korrigálható, időben kijavítható – írja Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító, Férfienergia és A megbízható férfi című bestsellerek írója.

A döntéseink, az áldozat és felelősségvállalás tartják sebességben az életünket, fejlesztenek bennünket és a környezetünket. Csak az nem téved, aki nem tesz semmit, aki nem kockáztat soha – tartja joggal a mondás… Tervezzük be nyugodtan azt, hogy hibázni fogunk! Ez felszabadít! És bízzunk magunkban! Abban, hogy mindent korrigálni tudunk, ha van és helyén van a józan eszünk. Hisz minden nap ezt tesszük, például amikor autóvezetés közben tartjuk a sávunkat. Minden ívet korrigálunk... Sok előzést hagyunk félbe és kezdünk újra… Nem vádoljuk magunkat, nem félünk előre – tudjuk, hogy ez ezzel jár! Ha így éljük életünk többi döntését is, akkor sebessége, íve lesz az életünknek. Jutunk valamire, valahová! Gazdag tapasztalatokat nyerhetünk és örökíthetünk tovább! És ez beragyogja a környezetünket!

Cikkajánló: Aki nem tud leválni a szüleiről, az nem tud saját családot alapítani 
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Fotó: https://www.stephan-schmitz.ch/

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk