A Lovasíjász sikere nem a filmben lévő nyomásban van, hanem...

„A Lovasíjász sikere nem a filmben lévő nyomásban van, hanem abban a vákumban, amit ez az ország jelent. Az, hogy pozitív és magyar, nem jelent meg évtizedek óta” – mondta Kassai Lajos.

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

Egy korábbi bejegyzésünkben kiderült, milyen hatással volt Kassai Lajosra a róla, illetve az általa újrateremtett lovasíjászatról szóló Kaszás Géza-dokumentumfilm, A Lovasíjász, illetve megváltoztatta-e. Válaszát IDE kattintva lehet elolvasni, meghallgatni.

„A Lovasíjász sikere nem a filmben lévő nyomásban van, hanem abban a vákumban, amit ez az ország jelent. Az, hogy pozitív és magyar, nem jelent meg évtizedek óta. Meglehet, A Lovasíjász egy kicsit felrázta az országot, sokan rájöhettek, milyen rendkívüli deficit van ezen a téren. Nem tudjuk büszkén vállalni a magyarságunkat, ami egy súlyos hiba és egy méreg. Ha nem tudsz boldog lenni a saját hazádban, nem tudsz boldogan magyarnak lenni, boldogan megélni ezt, akkor ez egy beteg nemzet, nem egy jó közösség! Tenni kell annak érdekében, hogy ez másképp legyen. A Lovasíjász film nagyon sok ilyen érzelmet és indulatot hoz a felszínre, és remélem, hogy lesznek ebben továbblépések, mert a lövészárkokat be kell temetni, enélkül nem lábalunk ki belőle” – hívta fel a figyelmet Kassai Lajos.

„A magyar történelem tele van példaképekkel, hősökkel… Egy fantasztikus történelemmel rendelkezünk, úgy gondolom, minden okunk megvan a büszkeségre” – mondta.

A jó közösségek fontosságáról itt beszél Kassai Lajos:
„Ha rossz a közösség, rossz lesz az ember”
Ez az, ami a legnagyobb erőt jelenti!

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk