A férfiközösségek ereje gyermekeink életében

Ma is szükség van férfiközösségekre! Olyan értéket ad gyermekeinknek, amely jó hatással lesz az életükre.

Nem igaz, hogy a férfiak soha nem vettek részt a gyereknevelésben! – jelentette ki Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító, a Férfienergia című sikerkönyv szerzője. Egy kis ideje csak, hogy a férfiak nincsenek jelen a családjaikban. Amióta az iparosítás során kiemelték őket az otthonaikból és elkezdtek tömegesen munkahelyeken dolgozni. Ezt egyesek egy örökkévalóságnak igyekeznek beállítani. Szerencsére mi még emlékszünk, hogyan éltek a nagyszüleink a falvakban. A család együtt volt, együtt dolgozott. Sokszor mentek az édesapjukkal a gyerekek a földekre, együtt művelték azt, együtt gondozták az állatokat, együtt vágtak fát az erdőben stb. A munkát nem lehetett abbahagyni, nagyon sok múlt ezen – a mindennapi ennivalójuk, illetve az egészségük, hiszen télen fűteni kellett a házat.

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

Amikor az édesapák magukkal vitték gyermekeiket, azok több férfival, férfiarchetípussal, -generációval találkoztak. Látták, egy-egy kérdéshez, problémához hogyan viszonyulnak a bölcs öregek, a már sokat tapasztalt középkorúak és az ifjú hetyke legények, illetve az utóbbiak hogyan válnak évről évre érett felnőttekké. Miképpen döntenek a férfiak, hogyan ismerkednek meg egymással, hogyan oldanak meg egy gondot, hogyan viszonyulnak ahhoz, ha valaki hazudik nekik, hogyan kezelik, ha zavarba jönnek stb. – tehát valós élethelyzetekben látták őket dolgozni, cselekedni, beszélgetni, viselkedni, reagálni. Ma ezek hiányoznak – az életben látható értékes férfipéldák, -minták! Pontosan ezért indítottuk el a Férfiak Klubja apa-fia köreit, hogy az apák, nagyapák együtt legyenek, tevékenykedjenek a fiaikkal, unokáikkal – férfiközösségben! Ma már mesterségesen kell létrehozni ezeket a közegeket, amelyeket az élet természetes módon alakított ki régen. Ezért van szükség férfiközösségekre, ezért különösen fontosak!

L. N.

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk