A félelem így építi, és nem rombolja az életed!

A félelem az ember sajátja. A félelem jó, hasznos. Ha átadod magad neki, vakká tesz, lehúz, megsemmisít. Ha uralod, élessé, felkészültté, győztessé tesz.

Ahhoz, hogy urald a félelmet, ismerned kell. Tudnod kell, hogy mikor, miért, honnan jön. De nem szabad eggyé válni vele, meg kell tanulni elválni tőle. Hogy elszakadhass a félelemtől, ismerned kell az útját. Ha már tudod hogy jön, azt is megfigyelheted, hogy megy el. Ezt csak a gyakorlás biztosítja!

A félelem kezelésének útja a tetteken, a konkrét és nem elméleti bukásokon és sikereken keresztül vezet. Nincs az a tanfolyam, film, meditáció, amelyik megtanít erre, ha az előadottakat a való életben meg nem tapasztaljuk. Ha az elméletet a valóságra való felkészítésként fogjuk fel és a tanultakat éles helyzetekben sajátítjuk el, akkor az képességgé válik, beépül. Így tehetjük végképp személyiségfejlődésünk részévé mindazt, ami felemel, épít bennünket és kisugárzásunk által a környezetünkben élőket is.

„Ahol a félelem, ott a feladat”: tartja a mondás. Ha fejlődni akarsz ott a helyed, azt kell tenned, amit vállalni nehéz. Az első nagy vállalás nehéz. Majd – ha esélyt adsz magadnak – egyre jobban megismered a működését. És meglátod: soha nem lesz rutin, de egyre könnyebben vállalod és egyre ügyesebben fordítod majd hasznodra. Csak gyakorlás kérdése. Ez teszi naggyá a nagyokat...

Ha Te is el tudod választani magad a félelmeidtől, akkor kívülről is képes leszel szemlélni a fejlődését és uralni tudod. Használni tudod a javadra. Építő szolgálatra kényszerítheted.

Nagy erő a félelem. Jönni fog… Rombolsz vagy építesz általa? Csak dönteni kell, hogy elindulsz-e a megszelídítése útján!

Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító,
Férfienergia, A megbízható férfi című bestsellerek és a Teremtő tűz című sikerkönyv írója


Cikkajánló: 
Egy férfinak a saját útja akkor értelmes, ha... 
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Fotó: Эльвина Якубова képe a Pixabay -en. 

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk