A belső erőt csak így szerezhetjük meg!

Minden eddigi civilizációban a férfiak mesterségesen szerezték meg a felelősségvállaláshoz szükséges belső erőt!

A férfivá válás útja mindig is a férfiak felelőssége volt – hangsúlyozta Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója. A fiúgyermekeknek olyan feltételeket szabtak, amelyeknek ha nem feleltek meg, illetve ha nem demonstrálták az alkalmasságukat, akkor nem léphettek a férfiak körébe. Tehát mióta világ a világ, a felelősségvállaláshoz szükséges belső erőt egy hosszú, mesterséges úton szerezték meg. Tudták, ezen az úton végig kell menniük.

Olyan erőre tettek szert, amely civilizáció- és kultúrateremtő hatással bírt. A régi kultúrák segítették a fiúkat ebben a folyamatban. Megtanultak fát vágni, lovat patkolni stb. Együtt dolgoztak a férfiakkal. Aki lustább volt, azt megszólták a többiek, hiszen a munkának haladnia kellett, nem lógathatta senki sem a lábát. A fiúk, férfiak megszerezték többek között a kitartás, teherbírás, terhelhetőség, szavahihetőség erényét – a férfivá válás útja ezzel járt!

L. N.

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk