10 dolog, amely akár örökké éltetheti a szerelmet

Udvarolni nem csak egy szerelem első hónapjaiban fontos, sőt. Ha egy idő után biztonságérzetből vagy flegmaságból elmaradoznak részünkről a bókok és a figyelmesség, könnyen „beelőzhet” más, aki szívünk hölgyénél pótolja a hiányt. Vagy szimplán boldogtalan lesz a párunk, ami önmagában is elég baj. Az igazi férfi nem hagyhatja meginogni a kapcsolatát csak azért, mert belekényelmesedik. Ne csak akkor legyünk hát Don Juanok, amikor hódítani kell, hanem akkor is, amikor ápolni, őrizni, táplálni a tüzet. Ez energiabefektetést, spontaneitást igényel, de megéri! 10 tippet adunk hozzá.

1. Mindig magadat add, sose játssz szerepet! A közösségi média által uralt világ a kegyes hazugságok és hamisítványok világa: a látszat kedvéért sokan csupa olyasmit posztolnak, amilyennek szeretnék, hogy mások lássák őket. Te ne ess ebbe a hibába – érd el, hogy úgy szeressenek (beléd), ahogy vagy, és később sem kell a párod lenyűgözéséhez megjátszanod magad. Hosszú távon mindenki jobban jár.

2. Légy – és maradj az idő múlásával is – lovagias, udvarias, előzékeny! Nem azért, mert a partnered ne tudná magának kinyitni az ajtót vagy odébb tolni a bevásárlókocsit, hanem mert ebből észreveszi, hogy nem magadra vagy másokra figyelsz, csakis őrá, és jó érzéssel nyugtázza, hogy számíthat rád.

3. Az előzőből következik: legyen fontosabb számodra a szerelmed az okostelefonodnál! Amikor vele vagy, ne a különböző üzenőfalakat görgesd, hanem neki üzend a viselkedéseddel: ő az elsődleges.

4. Jegyezd fel magadban, miket szeret és miket nem! És azzal, amit szeret, lepd meg a legváratlanabb pillanatban. Amit nem szeret, azzal sose tolakodj nála. Értékeld, ha ő is hasonlóképp keresi a kedved!

5. Ha szüksége van valakire – mert például trauma érte vagy rosszabb napokat él –, mindig te légy az első, akit maga mellett tudhat! Nem azért, hogy beléd törölhesse a lábát vagy lelki szemetesládának használhasson, hanem azért, hogy az erős férfiválladon sírhassa ki a bánatát, ha ettől könnyebb neki.

6. Tanulj meg hallgatni mellette és arra, amit ő mond – ne mindig magadról fecsegj! Ha jól tudsz arra figyelni, ami foglalkoztatja, érezni fogja, hogy ugyanaz fontos neked, ami neki, s egy irányba húztok.

7. Éreztesd vele azt is, hogy különleges! Ha „csak” számodra az, akkor a világ számára is az lesz, mert te jelented neki a világot. Azzal is alátámaszthatod ezt, ha a kettőtök életében fontos dátumokat évről évre számontartod mint megünneplendő eseményeket, és ilyenkor (is) megleped őt valamivel.

8. A meglepetésfaktort egyébként is őrizd a kapcsolatotokban! Fenntart egyfajta örök izgatottságot – és a fantáziádat is dicséri –, ha a hét bármelyik napját fel tudod dobni valamely örömteli váratlannal.

9. A nap folyamán többször is emlékeztesd arra, hogy gondolsz rá! Reggel írj egy kedves napindító üzenetet a kávéja mellé, napközben is érdeklődj legalább sms-ben vagy egy gyors telefonnal, hogy jól haladnak-e a dolgai, a nap végén pedig menj elé, hogy ennyivel is több időt tölthessetek együtt.

Cikkajánló: Mit tehetek érted és ezzel a kapcsolatunkért is? – Párkeresés a 21. században
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

10. Végül talán a legnehezebb: bátran nyílj meg előtte! Sok férfi tart attól, hogy a sebezhető oldalát is megmutassa egy hölgy előtt. Ha viszont a kétségeidet, fájdalmaidat, esetleges gyenge pontjaidat is feltárod számára, ezzel a végtelen bizalmadról biztosítod, amivel erősíted kettőtök összetartozását.

Dr. Szász Adrián

Fotók: People photo created by ArthurHidden - www.freepik.com

People photo created by svetlanasokolova - www.freepik.com

Rudy and Peter Skitterians képe a Pixabay -en. 

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk