Hol vagytok, férfiak?

VITAINDÍTÓ GONDOLATOK
A fiúkat is csak nők nevelik. Anyák, nagymamák, bébiszitterek, óvónők, tanítónők.
Régen is javarészt nők neveltek, de a férfiminta és konkrét ráhatás folyamatosan jelen volt.
Ma a férfiak jórészt nincsenek jelen (távol vannak – távol tartják magukat?)
Ha a férfiak ma jelen is vannak, akkor sincs meg az a tekintélyük, ami miatt minták lehetnének.
A férfiak családon belüli presztízsét a nők teremtik meg, vagy rombolják le!
Ha a férfiakat a családokban a nők nem tisztelik, a gyerekek miért tennék?
Ha a férfinak nincs becsülete otthon, a hatása sem tud érvényesülni.
A férfiak hatása leginkább a férfi-nő kapcsolat háborgása miatt nem tud megnyilvánulni.
A modern világ több időt enged a nőknek a nevelésre. Ez a gyerekekre való rátelepedést eredményezi.
A gyerekekre való anyai rátelepedés a fiúkra különösen káros hatással bír.
A gyerekekre való anyai rátelepedés egy életen át akadályozza a felnőtté válást!
Tudományos kutatások szerint a fiús és lányos viselkedés részben genetikai, hormonális és idegrendszeri eredetű.
Az természetellenes nevelés a genetikai, hormonális nemi viselkedésben csak zavart okoz.
Kell a férfi jelenlét, hogy a férfi mintává válhasson!
A nő felelőssége, hogy megnyilvánulhasson a férfipresztízs és a helyes minta a családban.
A férfiminta a családon belüli férfipresztízs által nyilvánul meg és válik követhetővé.
A férfi részről is kell a helyes magatartás, hogy mind a nő, mind a gyerek felnézhessen a férfira!
A férfiak családon belüli felemelése a nők különös érdeke!
Mindenkinek jobb lenne, ha a divatos hatalmi harcban nem irtanák a férfiakat és a férfiasságot!
Küldés
Hozzászólások (24)
 • ...

  face

  2013. december 28 02:13
  Nem csak a férfiasság tűnik el de vele együtt a házasság mint intézmény is egyre nehezebben állja meg a helyét! Az emberiség szépen lassan kiírtja saját magát!!
 • ...

  Kobold

  2013. december 29 09:39
  Az amikor az élet széttépáz, és a családot is, akkor válsz semmivé. Egy kötelék van élet és halál választás a között. És ez család., vagy van vagy már nem vagy családtag. A családon belüli tisztelet hiánya, és a pocskondiázás, erős méreg a férfiaknak. Hatásos, hogy végleg feladja.
 • ...

  János

  2014. január 02 08:01
  Élnek körülöttem szép, értelmes, vidám nők és állandóan kérdik hol vannak a férfiak? Mert pasi az van rengeteg, de ők férfire vágynak!
 • ...

  Férfiak Klubja

  2014. január 17 21:19
  Amelyik gondolattal vitatkoznátok, azt nyissátok meg bátran. Tanuljunk egymástól. Azért vannak itt provokáló mondatok! :)
 • ...

  tombiraider

  2014. január 28 11:21
  Az igazán férfias viselkedés nemcsak a Férfiaknak, hanem a Nőknek is nagyon hiányzik. (És persze az igazán nőies viselkedés is hiánycikk sokszor manapság.) A nemeknek szerintem kölcsönösen emelniük és támogatniuk kell egymást. :)
 • ...

  hunya

  2014. január 29 19:23
  A szerepek eltolódnak kissé, [b]de [/b]mindenki maradjon a saját oldalán példát mutatva abban amihez ért
 • ...

  Szilágyi Péter

  2014. január 31 10:48
  Talán nem teljessen kötödik a témához, de szerintem azért eléggè! Ez nem annyira vélemény lesz, inkább kiváncsiság, hogy ki miképp gondolja! Lehet, kissé provokatív hozzászólás lesz! :-) Ha ismereteim nem csalnak, régebben külön nevelték a fiúkat és lányokat... Külön elvek mentén, más-más viselkedési alapokat adtak nekik! Nem ritkán egymástól elkülönítve! Ma, a hibridek korában egy nevelési elv mentén építjűk gyermekeink világát, mely többnyire a nőé! Hisz a férfi többnyire csupán az apa szigorral fellépő 'rossz zsarut' vállalhatja a dologban... De ha fiaink is női nevelést kapnak az egészséges? Van e jogunk akkor nekünk, vagy a hölgyeknek akár felvetni e kérdést, "hol vagytok férfiak?". Kérdem én, nem ez a legfőbb probléma? A sokak által üdvözölt koredukáltság? Nem elég e a hibrid autó, a 2in1 sampon, az internetes mobilóra, mellyen tévézni is lehet? Gyermekeink is 2in1-ek legyenek? Várom a véleményeket! :-D
 • ...

  Férfiak Klubja

  2014. február 05 10:38
  Ez annyira komoly kérdés, hogy tudományos kutatások is igazolják. Angliában arra a jelenségre keresték a választ, hogy a fiúk miért teljesítenek általánosan sokkal gyengébben az iskolákban? Arra jutottak, hogy mivel a pedagógusok nők és ők jobban megtalálják a hangot a lányokkal, olyan kommunikációs technikákat használnak, amelyeket a fiúk nem tudnak követni és egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy a fiúk percepciós és érzelmi háttere egészen másképpen van "huzalozva", a fiúk lemaradnak, érzelmileg kibillennek, agresszívek lesznek, stb… Csak ezért… Úgyhogy a kérdés ennyire súlyos...
 • ...

  hunya

  2014. február 06 22:01
  *****
 • ...

  hunya

  2014. február 11 09:36
  Ezen jogos gondolatokat teljes mértékben alátámasztja tanári karrieremre való visszaemlékezésem - 1997-99 időszak, általános iskola felső tagozat: Teljesen más volt a fiúk hozzám való "tanári" viszonya, mint a többi tantárgyat oktató női tanárhoz. Persze ugye ehhez az is kellett, h 3an voltunk férfi tanárok az egész suliban. Informatika, technika és tesitanár ;) De érezhetően könnyebben nyíltak meg a srácok mondanivalóban felém...
 • ...

  imre.gabor

  2014. február 20 12:03
  Az egyik legfontosabb okot hiányolom a listáról. Az [b]átszexualizált média[/b] és az [b]internet[/b] elképesztő rombolást tud végezni. A pornófilmek szilikonnőin és szexrabszolgáin felnőtt tinédzserektől hogyan lehetne bármilyen férfiértéket elvárni? Abból nem lesz férfi, aki nem tud uralkodni önmaga fölött és a másikban csak a vágyai (perverziói) kiélésére szolgáló eszközt látja.
 • ...

  Szilágyi Péter

  2014. február 22 00:06
  Akkor ezek szerint nem írtam túl nagy ostobaságot! Az a baj, hogy nemigen látok ebből kiutat! Oly nagyon drasztikus lépésekkel lehetne ezt csak orvosolni, hogy férfi legyen a talpán, aki egyáltalán a nevét meri adni egy hasonló pedagógiai reformhoz... :-)
 • ...

  KTB94

  2014. augusztus 05 20:20
  Férfinak lenni annyit jelent,mint jelen lenni és helytállni mind otthon,mind pedig a munkahelyen!
 • ...

  Ternei Tünde

  2014. augusztus 13 15:51
  Fura jelenségre figyeltem fel. Amikor a nő lép ki a házasságból, sok esetben a férfi a gyerekektől is elválik, nem csak a feleségétől. A gyermeknevelés felelősségét teljes egészében a feleségre hárítja, anyagilag sem hajlandó támogatni gyermekeit. Mintegy bosszút áll házastársán, amiért elhagyta őt. Ezzel tulajdonképpen saját gyermekei életét nehezíti meg. Ti találkoztatok már ezzel a problémával? Véleményem szerint ez a minta nagyon károsan hat egy kisfiú férfiasságról alkotott eszményképére.
 • ...

  Algol

  2014. augusztus 22 13:58
  Kedves Tünde! Ez a mai joggyakorlat eredménye. Sokan nem akarnának elválni a gyereküktől, de a láthatási korlátozások és a bírósági "a nő mindent visz" gyakorlata ellehetetleníti az apát. A gyerektartás összege sokszor pedig anyagilag lehetetleníti el, azaz a Férfi joga csorbul arra, hogy új életet kezdjen, új családja legyen. Ha meg mégis, akkor marad az örökös örlődés a két nő közt. Mert az új asszonynak is jogos a követelése, hogy a közös gyerekre fordítson mindent a férj. Ez bizony tényleg károsan hat, MINDENKIRE.
 • ...

  tunus83

  2014. december 04 20:45
  Ha a férfi ad okot arra,hogy a nő tisztelje, az tisztelni is fogja!A gyermek esetenként más miatt tiszteli az apját,mint a nő a férfit...
 • ...

  Borbás Ferenc

  2015. január 19 09:17
  Túl sok a tudományos hókusz-pókusz! A konzervatív erkölcsös nevelés eredménye, hogy nemzetünk történelme tele van kiváló férfiakkal! Jelen esetben kicsit hiányos a kör, de mint a példa is mutatja egy folyamat elindult...
 • ...

  Piros12

  2015. február 09 11:59
  A férfi teremtő erő tud lenni, de nincs tisztában ezzel a képességével, pedig nagyon hiányzik....
 • ...

  Piros12

  2015. február 09 12:39
  Igen, aki nem tud uralkodni magán, az nem férfi, és igen az nem is nő,
 • ...

  Maresz

  2015. február 09 13:01
  Az az igazság ez fordítva is igaz. A válás ha már szükséges legyen baráti mint harci, akkor talán a gyerek kevésbé sérül.
 • ...

  Violetta

  2015. február 09 18:33
  Sziasztok! Szép estét mindenkinek! Szerintem mi nők is hibásak vagyunk abban, hogy eltűntek a férfiak. A nagy egyenjogúság elérte a férfi-női szerepeket is. Mi erről a véleményetek?
 • ...

  rozamajor

  2015. február 11 12:27
  Sziasztok! Sokszor tapasztalom azt, hogy nő társak olyan "csak azért is megmutatom" indulattal vannak a férfiakkal szemben. És szerintem is min nők tehetünk arról, hogy nehezen találjuk meg őket (a férfiakat), ha szerintem nem is tűntek el igazán....
 • ...

  Joe

  2015. április 18 01:15
  Férfinak lenni nem nehéz, de azzá válni annál inkább.
 • ...

  Lylla

  2016. július 27 21:33
  Én nem tudom, hol kezdődik ez, de én mondjuk úgy, nagyon fiatal lányként is már mindig a férfiak ledegradálását hallottam a nőktől. Bevallom utólag úgy érezem mint aki akkor teljes agymosáson ment keresztül s ezáltal egy egészen torz képpel álltam a párkapcsolathoz is. De hozzá teszem, hogy ez szinte "normálisnak" is számított abban az időben a munkás osztály körében. Csak évekkel később volt lehetőségem olyan tanulmányokat folytatni ahol kicsit más szemszögből is megismerhettem a férfi- nő szerepeket. Azóta egészen másként gondolok sok mindent. Viszont úgy érzem a házasságom mégsem az általam kapott torz kép miatt ment tönkre -- hiszen a volt páromnak éppen olyan torz vagy talán még az enyémnél is torzabb képe volt a párkapcsolatról. Mert én közben legalább próbáltam tájékozódni, levetkőzni a negatív ideológiákat. Ő viszont mai napig is abban él. Egy férfi ismerősöm szavaival élve távirányítású férfi. Szóval szerintem arról elsősorban a nők tehetnek, hogy milyen férfivá válik a férfi. Az apáknak ebben sok esetben nincs beleszólásuk.
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk