Emberek vagyunk, vagy férfiak?

VITAINDÍTÓ GONDOLATOK
Oda jutottunk, hogy már a férfiak jó része sem tudja, miért „kellene ragaszkodnunk” a férfiassághoz.
Többek szerint értelmetlen törődni a nemek sajátosságaival. Csak nyűg, könnyebb nem belegondolni!
A férfiasság létjogosultságát sokak előtt az alapoktól kell megvédeni!
A férfiak azért vannak, mert léteznek a nők!
A férfiak a harmonikus férfi-nő kapcsolat és az örökítendő minta érdekében akarnak férfiak lenni!
A férfiak a nőies nőknek akarnak férfiak lenni. A férfias nőkkel férfiasan versengenek!
A nők a férfias férfiaknak akarnak nők lenni.
A nők a nőies férfit tarthatják „arinak”, de becsülni őt és felnézni rá nem fognak.
Ha csak férfiak lennének, akkor a férfiasság nem lenne érdekes, sőt nem létezne!
Küldés
Hozzászólások (2)
 • ...

  cserépkályha

  2014. január 21 10:10
  Az a tapasztalatom, hogy ha nem férfiasan állunk a dolgokhoz, hanem adott szituációkban emberi gyengeséget mutatunk, akkor gyengének is mondanak. Ha panaszkodni próbálunk, akkor mártírkodunk. A férfi is ember. Adott esetben még sírunk is. Csakhogy sok nőnél ez nem fér bele, pedig mi sem vagyunk belül mások. Van, ami rosszul esik, bánt, van hogy tele lesz a puttony. Attól még lehetünk férfiak, férfiasak szerintem. Persze hisztizni nem illik,de az érzések minket ugyanúgy érintenek, mint a nőket.
 • ...

  dazzan

  2014. április 19 20:59
  Egyetértek. Nincs férfias és nőies hozzállás a dolgokhoz. A férfi is ugyanabból lett megformálva, és ugyanúgy érez még ha más módon is tudja kimutatni, bár ez is inkább a szocializációtól függ. Egyébként meg miért a nők véleménye számít? Meg kell tanítani nekik, hogy a férfi is érző lények és igás barmok jó robotok, rabszolgák akinek neve keress pénzt de egyébként kuss. Sajnos a férfiak jó része, behódol a nőknek és sokan nem is mernék ezt így felvetni, pedig sokan érzik belül hogy azért ez még sincs rendjén, de ahhoz túl gyávák hogy a nőknek ellentmondjanak és szabadon megéljék érzelmeiket, persze csak a normális keretek között.
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk