Transindex: Hová tűntek a férfiak?

Egy interjú a Férfiak Klubjáról a Transindex portálon, az Index erdélyi oldalán. Egy interjú a személyes motivációkról, a közösségünkről, a Férfiak Klubja eszmeiségéről és céljairól.

Milyen igényre válasz Ön szerint a Férfiak Klubja?

- Volt egyrészt egy belsőleg érzékelt igény: a baráti körömmel állandóan azon vívódtunk, hogy vajon hogyan lehetne jobbá tenni a világot. Én évek óta úgy láttam, hogy a férfi értékek képviselete erőteljes hanyatlásban van, a férfiak visszahúzódóban vannak. A másik igény pedig egy kívülről jövő igény volt: állandóan azt halljuk a nőktől, hogy „hol vannak a férfiak?” És nem azok a nők mondják, akik nem szeretik a férfiakat, hanem éppen azok, akiknek igényük lenne arra, hogy a férfi értékek jobban képviselve legyenek, akiknek szükségük van a férfiakra. Amikor megjelenítettem ezt a gondolatot, hogy a férfi értékeknek ismét presztízst kellene adni, akkor nagyon sokan kezdtek el erre rezonálni, és nemcsak az „erős” férfiak, akik folyton írnak, és azt mondják, hogy ők is évek óta ezen gondolkodnak, és „gyerünk, tegyünk valamit!”, hanem nagyon sok női támogató is van. Kifejezetten örülök, hogy sikerült úgy megragadni ezt a „férfi érték” kategóriát, hogy nem lett egy ilyen melldöngető, hímsoviniszta valami.

A teljes interjút itt olvashatod: Elolvasom!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk