Mi kell a nőnek?

Az egyik hétvégi, női csoport visszajelzése: „Mosogatás közben ott állok, és beugrik egy mondat (...) és ott esik le...” Úgyhogy gondoltam, szedjük össze néhány pontba, egy kapcsolatban mit kellene, és mit nem kellene csinálni , ha már ilyen szépen alakulnak az energiák.

HAGYD MEG NŐNEK!

Tudjátok, van az a dalcím, hogy „anyáddal jártam”. Nos, pont az lenne a cél, hogy a Nő nem anyapótló. Minden férfiban ott rejlik egy kisfiú, akinek babusgatásra van szüksége, és egy talpraesett nő a háztartásban nem vész el, de ne ez legyen az első. Ha a Nő nem kap mást, mint porszívót a kezébe, akkor nagyon hamar macinacis anyuka lesz belőle, és a libidója messzire száműzetik.

A nőnek udvarolni KELL. Megfogni a kezét, szépeket mondani neki, sétálni vele a naplementében, újra és újra felfedezni benne az érzékiséget. Okot adni neki, hogy felvegye a tűsarkút. Vidd el vacsorázni, kérd meg, hogy öltözzön fel csinosan (és te se biciklisnadrágban menj), segítsd le a kabátját, nyisd ki neki az ajtót, és súgd a fülébe, hogy mennyire gyönyörű. Az előjáték pedig reggel kezdődik, amikor indulás előtt megcsókolod. Uraim, az Éjjel-nappal-Budapesttől még senki nem jött szexuális izgalomba. Adjunk okot a nőnek, hogy nőnek érezze magát.

NE VEDD FEL A PAPUCSOT!

Minden nőben él egy alapvető ambivalencia. Tudjuk, hogy ti ezt annyira nem szeretitek, hogy cirádás minden mondatunk, és hogy néha egyszerre akarunk mindent, de ez úgy van, hogy szeretjük megmondani a férfinak, mit tegyen, vagy épp mit ne, de közben azt a férfit tiszteljük, akit nem lehet irányítani. A tényleg okos nő tudja magát visszafogni, a kevésbé okos nem biztos, hogy észreveszi, mikor kéne abbahagyni, na olyankor kell odacsapni az asztalra. Ne Vedd Fel a Papucsot! Ne!

Maradjon meg az erő, a gerinc! Akinek ez megy, arra felnézünk, az az Isten a szemünkben.

VÉDD!

Férfi-Nő kapcsolatban a férfi nem a nő mellé áll, hanem egy picit előrébb, és úgy, hogy a vállával védje. Ha meleg, puha fészket, este doromboló nőt szeretnél, akkor kelj fel a TV elől, a videójáték elől, kezd valamit az izmaiddal, és ha asszony valamitől fél, akkor nyugtasd meg, védd meg! Ha te nem, akkor kicsoda? Ha bepunnyadsz a karosszékbe, akkor ne csodálkozz, hogy beáll a helyedre. A nők általában hamarabb reagálnak a problémára, ez evolúciós ösztön gyerek védelmére, de ha eszébe sem jut, hogy majd te megoldod, megvéded, hogy ott vállad, és aki közelebb jön, mint illenék, annak letéped a… szóval ha eszébe sem jut, hogy Férfiként kiállsz, akkor ő fog a férfi szerepébe beállni. És akkor este nincs csipke, nincs dorombolás.

VÁLLALD FEL!

Itt az a kérdés, hogy a nőt, akit választottál, az érték-e? Elég értékes-e ahhoz, hogy vállald, Ő a te választásod? Két lehetséges út van: vállalhatatlan, ciki, égő, a barátok, a család előtt felvállalni, és akkor meg minek vagy vele? A másik út, hogy teljesen rendben van, felvállalható, akkor adjuk meg azt a tiszteletet neki, hogy mások előtt megfogjuk a kezét. Ha ez nem megy, akkor vagy a nőn kéne valamit „feljavítani”, vagy, lássuk be, ez a gyakoribb: rajtad.

Tendencia lett a „nem komoly kapcsolat”. Vagy: „nem gondoltam komolyan, amikor azt mondtam, hogy…”. Vagy: „ez csak barátság és szex”. Ez a 15 évesek szintje – velük ellentétben a Férfiak szavainak, tetteinek súlya van.

KÉRDEZZ!

Tudd feltenni a kérdést: Mit szeretnél? És lehet, hogy az első válasz az lesz, nem tudom, mert ez olyan női válasz. DE

1. Legalább elgondolkodik a kérdésen.

2. Érzi azt, hogy fontos, hogy számít, mit tenné őt boldoggá.

Minden emberi kapcsolat alapja a kommunikáció. Gyakorolni kéne. Sokat.

Bábity Viktória http://fonixhaz.com
Fotó: Mateus Lunardi Dutra / Foter / CC BY

Küldés
Hozzászólások (2)
 • ...

  Ildy0310

  2015. július 12 10:03
  Ez a bejegyzés is egy gondolatvilág. Ha mélyebbre akarunk ásni ezen a téren, akkor elsősorban egy nőnek saját magát önismeret útján kell megismernie, elhelyeznie a világban, mint nő. Elfogadnia nőiségét, majd abban kiteljesedni, és örömmel átélni, mert amíg ez a nők részéről nem következik be, addig nincs az a külső hatás, ami kielégíthetné igényeiket. Egy nő kiteljesedése passzivitásban, békességben, önátadásban rejlik. Minden nő ezeket az erényeket magában hordozza, ezek fogják kivívni a férfi elismerését és hódolatát, nem kell értük külön harcolni. Férfias harccal nem lehet elnyerni azokat a kegyeket, melyeket a női bájosság, szelíd jóság és ragaszkodás eredményeként tartogat a sors. Ha egy nő minél inkább harcol, annál inkább elriasztja maga mellől a másik nem képviselőit ...
 • ...

  smartee

  2016. október 27 16:57
  Egyetértek Viktóriával.Az Anyák,főznek..a kedvencet--mosnak,takarítank, és mindent elintéznek.Ebből kilépve, s átlépve egy kapcsolatba a legtöbb férfi úgy gondolja minden megy így tovább.Nem ez egy másik minőség, más világ.Fel kéne ébredni. S ez nem csak a mai fiatal férfiak jellemzője, így volt ez 40 évvel ezelőtt is.Mi nők,férjezettek,elváltak, megtnultuk,hogy megoldunk sok minent egyedűl,mert kénytelenek vagyunk.Vagy ezért,vagy azért.De a papucs se kell,mert az egyiknek sem jó állapot. Felelős,gondolkodó,tenni akaró Férfiak kellenénekakik tudnak szeretni, nem csak elvárják,s megunják,s jön a csere.Mert hagytuk hogy ilyenné legyen a világ.
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk