Andersen ügyelt a részletekre – A legjobb anekdoták 3.

Akik sokat vállalnak, azokkal sok minden is történik. Igaz történetek híres férfiakról.

Még fiatalemberként Hans Christian Andersen felolvasta az egyik színművét egy másik dán író feleségének. Az asszony egy idő után megállította:

– De hát uram, ön szó szerint ellopott teljes bekezdéseket Oehlenschlägertől és Ingemanntól!

– Igen, tudom, de nem csodálatosak! – válaszolta cseppet sem szégyenkezve a leginkább a meséiről ismert író.

Egy másik alakalommal Andersen látogatóban járt Angliában Charles Dickens családjánál. Az 1805-ben született író bizony elég rendesen visszaélt a Dickens család vendégszeretetével. Az angol író egyik lánya így jellemezte Andersent: „Száraz mint a fűrészpor, és csak jönni tud, menni nem.”

Maga Dickens pedig egy kis cetlit ragasztott a vendégszobában a tükörre a következő felirattal: „Ebben a szobában aludt Hans Andersen öt héten keresztül, ami a család számára egy évszázadnak tűnt.”

A 70 évesen jobblétre szenderült Andersen egyébként tényleg őszinte rajongója volt a gyerekeknek, ahogyan ők is neki. Amikor az író a saját temetési szertartását tervezte, a gyászzenét író zeneszerzőnek a következőket mondta:

– Mivel a temetésemen túlnyomó többségben gyerekek lesznek a menetben, vegye a ritmust olyanra, hogy az kis lépésekkel legyen tartható.

Olvasd el a többi anekdotát is:
Arthur Rubinstein és a zongoravizsga • Juhász Gyula és a költögetés

Neo

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk