Szeretnél tünetek, betegségek nélkül élni? Holisztikus szemlélettel nem lehetetlen!

Elgondolkodtál-e már azon, milyen lenne az életed, ha nem lennének panaszaid, tüneteid, betegségeid?

Milyen lenne minőségi életet élni, szabadon, teljességben, lemondások nélkül? Nem szenvedni, nem félni, nem gyógyszereken élni, nem kiszolgáltatottnak lenni? Mindez holisztikus rendszerbe foglaltan megvalósítható és megtartható.

Ha egészséges vagy – „csak” meg kell őrizned

Egészségesen – látszólag – könnyű helyzetben vagy. Nincs más dolgod, mint ezt megtartani. Azonban ezt biztonsággal akkor tudod elérni, ha ismered a testi, lelki, szellemi működések törvényszerűségeit, megismered magad és ezek mentén, valamennyi területen tudatosan megteszel mindent az egyensúly fenntartásáért. Ha nem ez történik, előbb-utóbb a szervezetedet olyan túlterhelés érheti, amelyet már nem tud kompenzálni, és megjelenhetnek különböző tünetek, betegségek.

Ha elvesztetted az egészségedet, vissza kell szerezned

Betegség esetén már nehezebb dolgod van. Nagy kérdés, mi a pontos diagnózis, milyen stádiumban van a betegséged? Abban az esetben érhető el a gyógyulás, ha még nem alakult ki maradandó károsodás, illetve nem hatalmasodott el a folyamat olyan mértékben, hogy az már visszafordíthatatlan, megállíthatatlan. Állapottól, betegségtől függően nagy a kihívás, hogy visszaállítható-e az egyensúly? Testi, lelki, szellemi lefedettségben, tudatos életvezetéssel, a klasszikus orvostudomány és a kiegészítő terápiás lehetőségek ötvözésével nyílik legnagyobb esély a gyógyulásra.

Kinek mi a gyógyulás?

Egy életet veszélyeztető állapot túlélése még maradandó, súlyos károsodásokkal, maradványtünetekkel is gyógyulásként élhető meg. Gyógyulással érhet fel egy olyan betegség rosszabbodásának megállítása, amely folyamatos állapotromlással fenyeget. De az igazi gyógyulás annak az egyensúlyi állapotnak a megteremtése, amelyben gyógyszerek nélkül élhetünk panaszoktól és tünetektől mentesen. Ez maga a szabadság, amit sokszor csak az tud igazán értékelni, aki már szenvedett valamilyen betegség terhe alatt.

Nem lehet mindig a genetika mögé bújni

Sokan szeretnek a genetikára hivatkozni, amikor valamilyen betegségükről beszélnek. Könnyen el lehet bújni e mögé, s áldozatként, a felelősséget hárítva szomorkodni, hogy ilyen szerencsétlenség sújtja őket. Van ilyen eset is, de ez elenyésző. Többnyire ugyanis csupán genetikai hajlamot öröklünk, a betegség viszont a külső és belső körülmények összhatása által alakulhat ki. Tudományos tény, hogy még a daganatos betegségek hátterében fellelhető genetikai eltérések is csupán 8-10 százalékban öröklöttek, a többit az életvitelünkkel, a külső és belső körülményeken keresztül mi hozzuk létre. Ezek az úgynevezett szerzett génhibák.

Mi áll az egészségünk útjában?

A nem tudás, a rossz szokásaink és a tudattalan sodródás. Nem tudjuk, milyen törvényszerűségek mentén működik a szervezetünk, a lelki-szellemi, gondolati-érzelmi hatások milyen befolyást gyakorolnak a fizikai testünkre. Nem ismerjük a RENDet, amely életünk valamennyi elemét meghatározza. Pedig ez nem titok. Nem ismerjük magunkat, a lelkünket, testünket és a valós szükségleteinket, így nem azt adjuk magunknak, ami kellene az egyensúlyhoz.

Hiába tudjuk például, hogy rendszeresen kellene mozognunk, nem tesszük, hiába tudjuk, hogy nem azt és nem annyit kellene ennünk, mégsem változtatunk, vagy hogy friss, tiszta levegőre volna szükségünk, nem dohányfüstre, stb. Valahol mélyen érezzük, túlhajszoljuk magunkat, de nem veszünk vissza a terhelésből, inkább kávéval és energiaitallal csapjuk be a szervezetünket. Még akkor is, amikor már a szervezet a tüneteken keresztül jelez. A jó irányú változtatás helyett marad minden változatlanul, s inkább valamilyen gyógyszerrel próbáljuk ellensúlyozni a zavart, mert az egyszerűbb. Egyszerűbb, de megoldás helyett így csak hagyjuk elmélyülni a problémát. 

Cikkajánló: Az allergiás betegség „megtévesztő jelenség”, de meg lehet gyógyulni

Szokásaink rabságban tartanak bennünket, meghatározzák minden cselekedetünket. Belénk vannak égve, azoktól eltérni – „csak úgy” – nincs esélyünk. Tekintve, hogy az elmeműködésnek is törvényszerűségei vannak, a rutin, a megszokások, a kényelem, a lustaság, és a változástól való félelem együttesen azt eredményezik, hogy mindig ugyanazok a dolgok történnek velünk. Mindezek a szokás- és viselkedésminták csak sodornak bennünket és törvényszerűen megszülik a következményeket, amelyekkel aztán kénytelenek vagyunk együtt élni. Hacsak nem jön a felismerés, amely megmutathatja a kiutat. Amit nekünk kell végigjárni. Tudatosan! Jó utat!

Megtisztelő figyelmedet köszönöm!  

Dr. Darnói Tibor holisztikus orvos

www.hop.gyogyuljvelem.com

Fotók: Free-Photos on Pixabay.com

awsloley on Pixabay.com

NeuPaddy on Pixabay.com

jaymethunt on Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk