Ez a közös a fogyókúrázó férfiakban és a várandós nőkben

Még a férfiaknál is önbizalomhiányt okozhat. Pedig meg lehetne előzni…

Nagy öröm volt, amikor megtudtam, hogy gyerekünk lesz. Szépen fejlődött a kicsi a feleségem pocakjában. A nejemnek egyre nagyobb lett a hasa. Ilyenkor természetesen első helyre kerül a gyerek és az anya egészsége, nem akarjuk, hogy túlterhelje magát az anyuka, erre természetesen jön a válasz, hogy „várandós vagyok, nem beteg”, a környezet talán jobban aggodalmaskodik mint ő maga, aki a szíve alatt új életet hordoz magában. Minden olyan egészséges ételt és italt beszerzünk „nekik” – akár éjszaka is –, amely számunkra külön-külön ízletes lehet, de együtt „érdekes” választás (fagyi, utána savanyú káposzta). Ami miatt kevesebbet aggódunk, vagy amire talán nem is gondolunk, pedig kellene, azok a terhességi csíkok, amelyek kellő ápolással megelőzhetők lennének.

Fantasztikus élményben volt részem, amikor egyszer a felségem hasát kenegettem. Megrúgott a kicsink. Jóleső érzés volt, leírhatatlan, megfogalmazhatatlan. De nem ezért kentem be a nejem pocakját estéről-estére, praktikusabb oka volt. Meg akartuk előzni a terhességi csíkok kialakulását – a krémet direkt erre a célra vásároltuk. A kisfiam „pörgőrúgása” csak hab volt a tortán. A prevenciónak köszönhetően nincsenek striái szeretett gyermekem édesanyjának. Nem dicsekvésből mondom, de a gondoskodásnak nemcsak belső, hanem külső, látható eredményei is vannak.

Noha terhességi csíkoknak nevezzük, a férfiaknál is kialakulhatnak, de természetesen teljesen más okokból kifolyólag. Hízást követő gyors fogyás után tűnhetnek fel. A bőr feszül, majd megereszkedik, feszül, megereszkedik. Akik gyakran híznak vissza, majd ismét fogyókúrába kezdenek, tudják, miről beszélek. Ezek a vöröses, lilás csíkok – melyek egy idő után gyöngyfehérekké válnak – önbizalomhiányt, kellemetlen érzéseket kelthetnek. Az egyik családi barátunk egyszer azért nem akart eljönni velünk a Balatonra, mert striái voltak, és szégyellte azokat a baráti társaság hölgytagjai előtt. Megértem, én is szégyelltem volna.

Személy szerint viszonylag gyorsan meg tudok szabadulni néhány kilótól, amit – ha nem figyelek – még gyorsabban vissza is szerzek. „Bármerre nézek, hódít már a yo-yo…” Ismerjük a dalt, és sajnos a jojó effektust is, aminek az egyik következménye a striák megjelenése. De sajnos nemcsak emiatt jöhetnek létre ezek a csíkok, hanem – edzésre járók, figyelem – a gyors izomgyarapodás miatt is. Én nem vagyok olyan szerencsés helyzetben, hogy hamar tudnék óriási izmokat növeszteni, de akik igen, figyeljenek erre. A serdülőkorúaknál is felléphet: gyorsan nőnek, egyik nap még nálunk alacsonyabbak és teltebbek, másik napon már nyúlánkak és vékonyak, vagy éppen kicsik és soványak, utána termetesebbek. Gyorsan híznak, gyorsan fogynak – vigyázni kell rájuk is!

Cikkajánló: Egy apa ne csak azt tanítsa meg, hogyan borotválkozzon a fia, hanem azt is, miért!

Szóval figyeljünk egymásra, mint láthatjuk, nemcsak várandós anyukáknál, hanem fogyni vágyó férfiaknál, nőknél, testépítőknél és serdülőkorúaknál is kialakulhatnak a striák. Erre való krémekkel, ápolással megelőzhető, fokozatos lefogyással, a visszahízás elkerülésével, fokozatos izomépítéssel úgyszintén. A figyelem, a gondoskodás, a megelőzés fontos. Értékek, amelyek önbizalmat adnak – a fenti esetben mindenképp.

Cs. E. F.

KATTINTS ÉS NYERJ:

Az Ilcsi Beautifying Herbs Hungary - Since 1958 több mint 60 éve működik sikeresen és töretlenül. Mind hazai, mind nemzetközi szinten egy hiteles natúrkozmetikai márka létezéséért felelős családi vállalkozás. Legutóbb a Férfi termékcsalád Érték és Minőség Nagydíjjal tüntették ki. Nagy örömünkre szolgál, hogy közösségünk tagjainak olyan neves partnerrel nyújthatunk értékeket, mint az Ilcsi – az elsők között volt, akik üdvözölték közösségünk, a Férfiak Klubja hat évvel ezelőtti megalapítását, a missziónkat, társadalmi munkánkat, melynek építésében fontos részt vállal.

Fotók: Background photo created by senivpetro - www.freepik.com

www.freepik.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk