Ezt a három tulajdonságot keressük leendő társunkban

A külső megfog, a belső megtart. A szépség odavonzza a tekintetet, a személyiség rabul ejti a férfiszíveket. Az ideális nő fogalma nem a külsőségekben keresendő, mert lehet, hogy egyáltalán nincsenek tökéletes idomai, és nem is szabályos szépség, mégis magabiztossággal, önazonossággal tudja viselni nőiességét.

Az igazán vonzó nőnek a belülről fakadó szépsége, a tartása, a kisugárzása a fegyvere. Sok férfi szerint az ideális nő olyan, hogy szex után is lehet vele beszélgetni, vagyis elsősorban pozitív, vonzó emberi tulajdonságairól ismerszik meg. Egy érett férfi fontosnak tartja a tetszetős külső mellett az intelligenciát és a támogató, odaadó, szeretetteljes, nőies megnyilvánulásokat is. Hosszú távon egyébként mindkét nem a belső értékeket helyezi előtérbe, de a férfiakra a kisugárzás, a külső pozitív jegyek erőteljesebb hatást gyakorolnak. A nők ha komolyan hajlandóak tervezni valakivel, ebből a szempontból elnézőbbek.

Tévhit, hogy a férfiak a gyengébb nemet keresik és látják a nőben. Egy férfi nem attól lesz erősebb, ha a gyenge nő mellett felveszi a gyámolító, terelgető szerepet, nem akar hiányzó apakép, vagy bőkezű támogató lenni. Olyan nőt választ, akinek akkor is lenne saját, kiegyensúlyozott élete, ha ő nem állna mellette. Az önálló és sikeres nő nem riasztja a férfiakat, ami igazán taszító, az a felsőbbrendűséget hangsúlyozó, fennhéjazó arrogancia. Mert régi igazság, a férfi csak azt a nőt szereti, akivel ő potens maradhat, hamar az ellenkezője történik, ha nem érezheti férfinak magát, ha nem talál kapcsolódási pontot a nő rendszerében, amelyben ő férfiként viselkedhet, gondoskodhat, védelmezhet, anyagi és érzelmi biztonságot teremthet, tetteivel erőt, magabiztosságot sugározhat.

Nagyobb szükségünk van ma a szeretetkapcsolatokra, a tiszta érzésekre, a szerethetőség, az alkalmasság érzelmi komfortjára, mint valaha. Mindannyian megérdemeljük, hogy valaki a karjaiba zárjon, mindannyiunknak szüksége van egy igazi kapcsolatra, melyben nem kell bizalomvesztést megtapasztalnunk. Leendő társunkat általában három jellemző alapján értékeljük. Egy tartós, monogám párkapcsolati boldogságot kereső férfi vagy nő – a Psychology Today felmérése alapján – leginkább az alábbi tulajdonságokat keresi leendő társában.

Megbízhatóság és otthonosság érzése

A spontán, tiszta bizalom alappillére egy kapcsolatnak. A társam cselekedje azt, amit megígér, nyújtson hiteles kiszámíthatóságot, legyen az és olyan, akinek vallja magát, minden tette, megnyilvánulása bizonyítsa azt, hogy a jóakaróm, bízhatok benne. Nincs más eszközünk, mint az egymásba vetett bizalom. Törékenyek a fontos emberi kapcsolatok, törékeny a szív. Törékeny a bizalom, ezért ne tékozoljuk el, óvatosan kezeljük, vigyázzunk rá. Mindenkinek szüksége van egy olyan kötelékre, amelyben nem kell félnie, hogy megbántják, vagy megszégyenítik. Két összeillő ember nem egyszerűen passzol egymáshoz, hanem egymás közelében biztonságot, nyugalmat, kiegyensúlyozottságot élnek meg, hazaérkeznek egymásban, otthon vannak. Ez az otthonosság érzése. Az otthon nem házat, vagy falakat jelent, hanem fontos emberi kapcsolatokat, szeretetkapcsolatokat, amelyekben úgy nyilvánulsz meg és az lehetsz, aki valójában vagy. Az otthonosság érzése meghitt, őszinte, bizalmas kapcsolódás két ember között, amelyben a másik ember örömét leli az egyéniségedben, a küllemedben, az élethez való hozzáállásodban, és örül neked: így lesztek társak.

Fizikai vonzerő, vitalitás

A férfiak felé ma ellentétes vágyakat támasztanak a nők: egyszerre legyenek kemények és lágyak. Legyenek életerősek, markánsak, dominánsak, karakán maszkulin vonásokkal, ami üzenje, kiabálja a női társadalomnak: „erős vagyok, ezért erős, egészséges utódot nemzek. Csodás genetikai állományom, erényeim garantálják az utódok lehető legjobb örökségét.” Egy férfi ugyanakkor legyen lágy, legyen gondoskodó társ, mindenkori érzelmi támasz, figyeljen, óvjon, védelmezzen. Evolúciós szempontból három egyszerű dologra támaszkodva tudjuk kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb partnert, hogy a kiválasztottal családot alapítsunk, majd a születendő gyermekeinket közösen felneveljük. Erő, vitalitás, lelki és testi egészség, női szempontból a férfierő, mely magába foglalja az erős fizikumot. Fontos az arc, a test szimmetriája, és az illat, a feromonok, ami talán a legmeghatározóbb mindhárom közül. Férfiak és nők valódi vonzalma azon áll, vagy bukik, ami a szemnek láthatatlan? Valóban, a kémiai hírvivő anyagok, a feromonok tévedhetetlen jeleket súgnak tudat alatt arról, kik vagyunk, mit akarunk, és arról is, hogy jó választás lehetünk-e a másik számára.

Erőforrások

Az erőforrások nem anyagi erőforrást jelentenek, sokkal inkább olyan tulajdonságokat, mint az ambíció, elkötelezettség, felelősségvállalás, önbizalom, szenvedély, elhivatottság, kitartás  – ezek mind olyan jellemvonások, amelyek egy partnert igazán jó társsá tesznek.  Az erőforrás azt jelenti, hogy a leendő társam képes a saját megélhetésének biztosítására, képes egy otthon fenntartására, és van munkája, amit becsülettel, tisztességgel végez. Egy férfi szeret gondoskodni, akar is, de nem olyasvalakiről, akiről gondoskodni kell.

A nők számára egyébként a pénzügyi stabilitás fontos tényező, amit egy potenciális partner esetében mindenképpen szem előtt tartanak. Miért? Mert a stabil pénzügyi háttérből a nők éppen a fenti tulajdonságokra következtetnek, vagyis arra, hogy a férfi felelősségteljes és megbízható. Ha rendben vannak a pénzügyei, akkor egyéb pozitív, vonzó, férfias tulajdonságokkal is rendelkezik, mert nem csak a pénzzel tud bánni, hanem képes lesz érzelmi és anyagi családfenntartóvá is válni. Ez a tény sokkal többet árul el egy férfiról, mint bármilyen külsőség. Az anyagi biztonság erőforrást jelent, és a szerelem, a ragaszkodás, a hűség, az elkötelezettség mind azt jelentik, hogy a férfi hajlandó megosztani a szeretett nővel erőforrásait. Azok a független nők, akik szintén rendben vannak egzisztenciálisan, tehát van szépen vezetett önálló életük, státuszuk, esetleg hatalmuk és saját erőforrásaik, olyan férfit keresnek, aki szintén rendelkezik ugyanilyen erőforrásokkal. Egy férfit az teszi igazán férfivá, hogy kifejlesztette önmagában a felnőtt felelősségvállalás képességét, vagyis hajlandó megosztani erőforrásait a családjával. Azért vágyunk tehát olyan férfira, akinek  van intelligenciája, bizonyos fokú státusza, humorérzéke, helye az életben, mert ezek mind erőforrást jelentenek. A törekvő, értelmes, szorgalmas, ambiciózus férfi mellett fogjuk letenni a voksunkat, ilyen társra van szükségünk. A sikeres férfi egy érett gondolkodású nő számára nem a tőzsdecápa, hanem olyan Férfi, akire számíthat, akire rábízhatja magát, akiben megbízhat, aki egyenességével, elkötelezettségével, felelősségvállalásával, tenni akarásával mind az értéket képviseli.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Fotók: Wedding photo created by freepic.diller - www.freepik.com

Background photo created by freepik - www.freepik.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk