Ezért vonzódnak a nők a sikeres férfiakhoz

Milyen egy sikeres férfi? Magabiztos, karizmatikus, gondoskodó, védelmet nyújtó, pozitív életenergiát sugalló...

Milyen egy sikeres férfi? Magabiztos, karizmatikus, gondoskodó, védelmet nyújtó, pozitív életenergiát sugalló. Önmagának és másoknak tett ígéreteit betartja, nem épít légvárakat, nem kerget délibábot, pontosan ismeri a saját határait, tudja mire képes, és céljain keresztül megvalósítja önmagát. Jóban van önmagával, mert örömét leli abban, amit csinál, és jól csinálja, ezért anyagilag és erkölcsileg is elismert.

A sikeres férfi vonzó. Valóban főnyeremény lehet egy számító goldgigger nő számára, aki azonban hosszú távon érzelmileg és anyagilag is kifosztaná, a vérét szívná, az aranyát ásná, és ellopná a lelkét. Mégis egy érzelmileg érett, gondoskodó, befogadó, biztos erkölcsi iránytű szerint élő Nő nem azért vonzódik egy karrierjében sikeres férfihoz, mert az sokat keres és egzisztenciálisan rendben van, hanem azért, mert a sikeres karrier pontosan olyan pozitív tulajdonságokat hordoz magában, mint az elkötelezettség, felelősségvállalás, önbizalom, szenvedély, ambíció, elhivatottság, kitartás – ezek mind olyan jellemvonások, amelyek egy férfit igazán jó társsá tesznek.

A nők számára a pénzügyi stabilitás valóban az egyik legfontosabb tényező, amit egy potenciális partner esetében mindenképpen szem előtt tartanak. Miért? Mert a stabil pénzügyi háttérből a Nők éppen a fenti tulajdonságokra következtetnek, vagyis arra, hogy a férfi felelősségteljes és megbízható. Ha rendben vannak a pénzügyei, akkor egyéb pozitív, vonzó, férfias tulajdonságokkal is rendelkezik, mert nem csak a pénzzel tud bánni, hanem képes lesz érzelmi és anyagi családfenntartóvá is válni. Ez a tény sokkal többet árul el egy férfiról, mint bármilyen külsőség. Az erős jellemű határozott, ambiciózus, intelligens, magabiztos férfiakhoz vonzódunk, és nem az önértékelési problémákkal küzdő, határozatlan, gyenge jellemű önállótlan, éretlen fiúkhoz. Az anyagi biztonság erőforrást jelent, és a szerelem, a ragaszkodás, a hűség, az elkötelezettség mind azt jelentik, hogy a férfi hajlandó megosztani a szeretett nővel erőforrásait. Azok a független nők, akik szintén rendben vannak egzisztenciálisan, tehát van önállóan felépített, szépen vezetett egyszemélyes életük, státuszuk, esetleg hatalmuk, és saját erőforrásaik, olyan férfit keresnek, aki szintén rendelkezik ugyanilyen erőforrásokkal. Azért vágyunk tehát  olyan férfira, akinek van pénze, intelligenciája, státusza, humorérzéke, tekintélye, helye az életben, mert ezek mind erőforrást jelentenek. A törekvő, értelmes, szorgalmas, ambiciózus erőforrásokkal rendelkező férfi mellett fogjuk letenni a voksunkat, ilyen társra van szükségünk. Egy férfit az teszi igazán férfivá, hogy kifejlesztette önmagában a felnőtt felelősségvállalás képességét, vagyis hajlandó megosztani erőforrásait a családjával.

A nők ma küzdenek a nemek diszkriminációja ellen, és szinte mindenre képesek férfijelenlét nélkül, de végül mégis a nagybetűs Férfi, a férfias, hagyományos értékeket és férfiszerepet képviselő partner dobogtatja meg a szívüket. Aki kinyitja az ajtókat, felsegíti a kabátot, aki kiáll mellettük, gondoskodik, felelősséget vállal, elköteleződik, aki nőként bánik velük, és férfiként viselkedik. Egy férfi mindezt nem azért teszi, hogy női gyengeséget hangsúlyozzon, hanem éppen ellenkezőleg, férfias erőt mutat, és azt, hogy törődik a számára fontos és szeretett emberek komfortérzetével.

Sok férfi panaszkodik, hogy ő túl jó a nőknek, a nők szívtelenek, mert csak az kell, aki fájdalmat és szenvedést okoz, a külsőségre hajtanak, és a lélek szépsége hidegen hagyja őket. Sajnos lehet gyönyörű lelke egy passzív kanapéhuszárnak, mi nők akkor is csak egy problémahalmazt fogunk látni. Mert egy sikeres férfi titka a vállalás képessége, hogy nyitottan, és bátran áll hozzá az anyagi világ természetes szelekció által vezérelt törvényeihez, ugyanis ez a világ ma a gyenge, életunt, alul motivált, fásult, férfiatlan férfiakat kíméletlenül maga alá gyűri és kicsontozza, csak az erősek, az életrevalók maradhatnak fent. Egy férfi azonban nincs mindig készen egzisztenciálisan, nem rögtön a vagyonos üzletembert kell levadászni. Alakulhat úgy, hogy mellettünk, a mi támogatásunkkal lesz ő sikeres, anyagilag és erkölcsileg elismert, és ez sokkal nagyobb büszkeség, mint beülni egy kész aranykalitkába. Bár nem minden sikeres férfi mögött áll egy nő is, mégis a férfifelhajtóerő sokkal hatékonyabban működik szeretetteljes, inspiráló, befogadó női energiákkal, ez örök igazság, ezt nem szabad elfelejtenünk.

A siker nem a modern világ hozománya. A régi idők férfijai, a hadvezér, a zseni, a világhírű feltaláló, de az egyszeri, régi falusi ember is sikeres volt, mert nap mint nap tette a dolgát, vetett, aratott, szembeszállt a természeti erőkkel. Sikeres volt, mert úgy akarta, úgy alakította életmenetét, nem esett nehezére felkelni napkelte előtt, és határidős célokat felállítani. Tudta a válaszokat élete kérdéseire, nem szégyellte, és nem felejtette el, honnan jött, merre tart, és mit akar elérni. Amióta világ a világ, a férfi sikere abban rejlik, hogy megtartja az adott szót, amit önmagának, másoknak ígér, és megteremti a világot, amiben élni akar. Történhetett gyermekhalál, tűzvész, vagy árvíz, ami elpusztított minden reményt, ő akkor is „sikeres” maradt, sikerének titka a talpraállás, a hit, és az újrakezdés képessége volt.

Manapság sajnos a siker fogalmának értelmezése jelentősen eltorzult, mert ma a siker elsősorban hatalmat, népszerűséget, luxust és pénzt jelent. Ezek a felszínes szempontok azonban nem a siker valódi mérőszámai. Kiegyensúlyozott családi élet, harmonikus viszony a szeretteinkkel, társunkkal, igazi értékeket hordozó, helyes példa a gyerekeinknek, becsület, tisztelet, erkölcs. Mert mi a siker, ha nem ez? A sikeres férfi egy érett gondolkodású Nő számára nem a milliárdos tőzsdecápa, hanem olyan Férfi, akire számíthat, akire rábízhatja magát, akiben megbízhat, aki egyenességével, kitartásával, elkötelezettségével, felelősségvállalásával, tenni akarásával mind az értéket képviseli.

Cikkajánló: Ma nincsenek igazi találkozások, csak karambolok

Nehéz manapság eleganciával, tartással, túlfejlett ego nélkül, alázattal viselni a sikert. Egy érett Férfi válogat, tudja mi a nemes, mi az érték, és mi a vacak, hamis, filléres imitáció. Fontos számára, hogy otthon is minden rendben legyen, a lélek és az anyagi világ egyensúlya alapvető fontosságú, ezért olyan Nőre vágyik, aki egyenrangú, és nem támaszkodó, aki női energiákkal tölti meg napjait. Érzelmileg érett, gondoskodó, támogató, hasonló értékek szerint élő Nőre, társra vágyik.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!


Király Eszter író, a Meddig tart a kapcsolatunk? című könyv szerzője, három gyermek édesanyja. Írásainak, előadásainak témakörei a harmonikus és stabil párkapcsolat, a család, a kiveszőfélben lévő, hagyományos értékek megőrzése. Elhivatott segítője a pároknak, mottója: Két ember egy időre elfelejtheti az egymáshoz vezető utat, de hogy visszatalálnak-e egymáshoz, az legtöbbször döntés kérdése.”

Fotók: freestocks.org on Pexels.com

Nina4ever on Pixabay.com

JUrban on Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (2)
 • ...

  Ildy0310

  2018. június 23 11:08
  Kinek mit jelent a siker? Sikeres ember az, aki segít másoknak győzedelmeskedni! Nincs semmi kivetnivaló abban, ha valaki sikerre vágyik. Az már más kérdés, ha a dicsőséget könyökléssel, törtetéssel és mások letiprásával akarja megszerezni. Sikeres lehet-e az olyan ember, aki mellett családja elhanyagolva él? Miért van úgy, hogy gyermekeink jövője sokkal inkább foglalkoztat bennünket, ugyanakkor feleségünket már elhanyagoljuk? Sikeresnek mondható az ilyen ember? Tudjuk, hogy egy házasságban a két fél vagy egymás dicsőségét vagy egymás leértékelését segíti elő. Segítsük feleségünket az ő dicsősége felé, és engedjük, hogy ugyanezt tegye ő is velünk. A siker a kölcsönös egymáson való segítésből áll. Engedjük, hogy nagyságunk másokat is bevilágítson !
 • ...

  Dév30

  2019. augusztus 16 09:43
  Mennyivel jobb ez az oldal mint az a szenny ami Férfihang meg Férfiszemmel címen fut. Tökéletesen egyetértek az írással egyébként
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk