A nők ma is férfias férfira vágynak

A nők számára ma ugyanolyan fontos a nőiesség, a lágyság, a gondoskodás, a nőies prioritások alapján vezetett élet. Az egyenrangúság ma úgy értelmezhető a legjobban, hogy a nők ugyanannyi figyelmet kérnek és várnak a férfitól, mint amennyit ők adnak. Ugyanannyi gondoskodást szeretnének, mint amennyi lelki energiát ők fordítanak a családra. A nő szemében nem férfias tulajdonság a hűtlenség, a nők megbízhatóságra vágynak. Aki férfi, az hűséges. Elveihez, ígéreteihez, céljaihoz és a nőhöz, akit szeret. Önmagát csapja be, és csalja meg, ki mindezt megszegi. Az még nem hűség, ha valaki gyáva a hűtlenséghez.

Nem férfias tulajdonság, ha a férfi nem akar elköteleződni, ha csak óvatosan képes szeretni, félig kapcsolatokban tud csak létezni, érzelmileg nem beleereszkedve, nem kockáztatva, félve az újabb sérülésektől. Vannak és lesznek veszteségek, fájdalmak. Semmi sem biztos, amit ma felépített, az leomolhat reggelre, de nem sétálhat sokáig a romokon, nem húzhatja, vonszolhatja maga után a múlt kudarcainak sleppjét. Nem férfias tulajdonság, ha a férfi nem akar családot, mert lélekben nem tud és nem is akar hazaérkezni senkihez. Nem férfias tulajdonság a passzivitás, a cselekvőképtelenség, az ígérgetés, a hazudozás, a folytonos vetítés, a folytonos támaszkereső attitűd. A megbízhatóság és a hűség a nő számára azt is jelenti, ha a férfi önmagának, és másoknak tett ígéreteit betartja.

Nem férfias tulajdonság a felelőtlenség. Felelősségvállalás az is, hogy a férfi megállapodik, és nem megalkuszik, akinek a mellette álló nő nem B terv, nem kiegészítés, nem második esély, és nem második nő. Nem vágyik érzelmileg éretlen, lelkileg is életképtelen, támaszkodó, kihasználó kapcsolatra, olyan nőre vágyik, aki egyenrangú, támogató, gondoskodó, hasonló értékek szerint élő társ. A felelősség azt is jelenti, hogy a férfi harcos. Nem szárnyaszegett, útját kereső tévelygő, hanem harcos, szerelemben, háborúban, betegségben, vészterhes időkben, a mindennapokban, a fennmaradásért való küzdelemben. Nem férfias tulajdonság az énközpontúság, a nő számára is fontos a figyelem, az érzelmi jelenlét, és a figyelmen keresztül megadott érzelmi biztonság.

Ahhoz, hogy a férfi erejét érezze, nem kell uralnia a nőt. Ahhoz, hogy férfinak érezze magát, nem kell önmaga árnyékába tuszkolnia. A nő fel akar nézni a férfira, de csak úgy tud, ha az méltó hozzá.

A nők egy megbízható férfira vágynak. A megbízhatóság azt jelenti, hogy a férfi az, akinek mondja magát, és azt teszi, amit megígér. A megbízhatóság szavahihetőséget, hitelességet jelent, hogy valaki méltó a bizalomra, méltó a tiszteletre. A nő fel akar nézni a férfira, de csak úgy tud, ha az méltó hozzá. A megbízható férfi olyan Férfi, akire számíthat, akire rábízhatja magát, akiben megbízhat, aki elkötelezettségével, felelősségvállalásával, tenni akarásával képes férfiként helyt állni. Szerencsés az, aki olyan családi mintával tudott felnőni, ami képes volt megmutatni, hogyan is működik egy szeretetteljes férfi-nő kapcsolat. Egy olyan apai mintával, amely tudatosan, vagy tudattalanul nap mint nap közvetítette, milyen is az, amikor egy férfi érzelmi biztonságot, megbízhatóságot tud nyújtani, és megbecsüléssel, egyenrangú kommunikációval fordul a nő felé.

Az emancipáció nem vette el a férfiak erejét. A mai nő is férfias férfira vágyik. És nem csak harcolni akar, hanem ő is vágyik egy inspiráló párkapcsolatra. Neki is van gyámolításra, gondoskodásra vágyó női oldala. Minden nőnek szüksége van bújásra, bátorító ölelésre, lelki támaszra, becéző szavakra, pozitív megerősítésekre, és arra, hogy egy férfi nőként bánjon vele. Miközben sziklaszilárdnak, sebezhetetlennek mutatja magát, mélyen megbújik benne a férfigondoskodásra vágyó, törékeny, gyenge nő. Ha mindig megingathatatlan erőt mutat, ha nem békül ki saját lágyabb, férfigondoskodásra vágyó árnyékszemélyiségével, akkor nem figyel fel rá a neki való erős férfi, aki érzelmi intelligenciával tiszteli az ő autonóm lényét. Aki mellett ő biztonságban érezheti magát.

Király Eszter

Köszönjük szépen a Férfiak Klubja Női Támogató Körének az aktivitását!

Király Eszter író, mentálhigiénés szakember, a Meddig tart a kapcsolatunk? sikerkönyv és A kapcsolat, amiért megéri című új könyv szerzője, három gyermek édesanyja. Írásainak, előadásainak témakörei a harmonikus és stabil párkapcsolat, a család, a kiveszőfélben lévő, hagyományos értékek megőrzése. Elhivatott segítője a pároknak, mottója: Két ember egy időre elfelejtheti az egymáshoz vezető utat, de hogy visszatalálnak-e egymáshoz, az legtöbbször döntés kérdése.”

Fotó: Wedding photo created by freepic.diller - www.freepik.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk